401
Ο Σλούκας οδήγησε την Ελλάδα στη νίκη. Ο Κώστας Μίσσας δεν θα γυρίσει ταπεινωμένος | ΙΝΤΙΜΕ/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επιτέλους «ψυχή» από την Εθνική: νίκη επί των Πολωνών και πρόκριση στους «16»

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 19:42
Ο Σλούκας οδήγησε την Ελλάδα στη νίκη. Ο Κώστας Μίσσας δεν θα γυρίσει ταπεινωμένος
|ΙΝΤΙΜΕ/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επιτέλους «ψυχή» από την Εθνική: νίκη επί των Πολωνών και πρόκριση στους «16»

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 19:42

Επρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού, να γίνουν άνω κάτω τα αποδυτήρια, να βρεθούν οι παίκτες και ο προπονητής τους με το ενδεχόμενο να γυρίσουν άρον άρον και ταπεινωμένοι στην Αθήνα για να δείξει η Εθνική του μπάσκετ τη στοιχειώδη ενέργεια στο παρκέ και το απαραίτητο μυαλό στο παιχνίδι της, ώστε να καταφέρει να πάρει τελικά την πρόκριση στους «16» του Ευρωμπάσκετ.

Οχι ότι είναι κάτι το εξαιρετικό το κατόρθωμα που επιτεύχθηκε μετά τη νίκη το απόγευμα της Τετάρτης με 95-77 επί των Πολωνών – για να έχουμε μια τάξη μεγέθους άλλοτε οι τελικές φάσεις του Ευρωμπάσκετ ξεκινούσαν από τη φάση των «16» και τώρα μόλις που καταφέρουμε να προκριθούμε σε αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια θετική αντίδραση της ομάδας του Κώστα Μίσσα στο «δίχως αύριο» παιχνίδι με την Πολωνία, στην αυλαία της φάσης των ομίλων.

Είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενες ήττες από Γαλλία, Σλοβενία και Φινλανδία, που μας έστελναν στο ναδίρ, όχι μόνο λόγω αποτελέσματος αλλά κυρίως λόγω εικόνας.

Τελικά η Εθνική τερμάτισε τέταρτη στον όμιλό της που διεξήχθη στο Ελσίνκι και έτσι θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά απέναντι στη Λιθουανία το Σάββατο.

Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι «κοντοί» Σλούκας και Καλάθης.

1744088
Επιτέλους έδειξαν ομαδικό πνεύμα οι παίκτες μας (ΙΝΤΙΜΕ/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Ο άσος της Φενέρμπαχτσε πέτυχε 26 πόντους με 5/6 τρίποντα, ενώ ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού είχε με 24 πόντους και 10 ασίστ. Πολύ καλός ήταν και ο Πρίντεζης που πέτυχε 14 πόντους, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Παπαγιάννης με 8 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Το κακό πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο δέχτηκε 29 πόντους, δεν επηρέασε τελικά την Εθνική Ελλάδος, η οποία γύρισε την εικόνα στη δεύτερη περίοδο με… όπλο τα «τρίποντα» (7/10) κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να προηγηθεί ακόμη και με +8 πόντους (49-41). Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει. Οι Πολωνοί πίεσαν, ισοφάρισαν και πέρασαν και μπροστά με +1, αλλά η απάντηση των ελλήνων παικτών ήταν αυτή τη φορά ψυχωμένη και άμεση. Καλάθης και Σλούκας οδήγησαν με μαεστρία το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που στην τελευταία περίοδο όχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά πήρε και διαφορά που έφτασε και στο +18.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 24 (10ασ.), Μπουρούσης 10, Σλούκας 26 (5/6τρ.), Παππάς 3, Παπαγιάννης 8 (8ρ.), Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 2, Αντετοκούνμπο.

Πολωνία (Τέιλορ): Σοκολόβσκι 2, Τσελ 0/6σ., Κούλιγκ 26 (10/13σ., 7ρ.), Ζαμόσκι 5, Πονίτκα 8, Βατσίνσκι 17 (6ασ.), Κόζαρεκ 12 (9ασ.), Γκίελο, Καρνόβσκι 7.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...