342
| CreativeProtagon

Και τώρα ποιος θα διαλύει τα «κέντρα ανομίας»;

Και τώρα ποιος θα διαλύει τα «κέντρα ανομίας»;

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία καταργείται. Οχι πως λειτούργησε ποτέ, απλώς η κυβέρνηση είπε να παραδεχθεί την ήττα και το λάθος της, όπως αποδείχθηκε, αμέσως μετά τις εκλογές. Λογικό. Υπάρχει ακόμα μέλι ανάμεσα σε αυτήν και τους ψηφοφόρους της, ενώ ο λαός ετοιμάζεται για μπάνια.

Η αλήθεια είναι ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δημιούργησε ουκ ολίγες κωμικές σκηνές στους χώρους που κινήθηκε. Κάτι παιδιά με πράσινες πόλο μπλούζες, προφανώς για να ταιριάζουν με το γκαζόν στου Ζωγράφου, με μοναδικό καθήκον να ειδοποιούν τα ΜΑΤ όταν ζόριζαν τα πράγματα. Το σχέδιο ήταν, τουλάχιστον, ηλίθιο, δεν λειτούργησε και τώρα τα ίδια παιδιά θα βγουν ένοπλα στους δρόμους. Η ευθύνη για τη φύλαξη επιστρέφει εξ ολοκλήρου στους πρυτάνεις που, όταν βλέπουν τα σκούρα, θα καλούν την Αστυνομία η οποία και θα παρεμβαίνει.

Βέβαια η απόφαση της κυβέρνησης δεν συνάδει με τη ρητορική που εδώ και χρόνια υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία. Διότι αν τα πανεπιστήμια είναι κέντρα συμμοριών, τρομοκρατών, λαθρεμπόρων και ντίλερ ναρκωτικών, ακούγεται κάπως αντιφατικό να αποσύρεται το οργανωμένο κράτος από τη φύλαξη τους. Συνεπώς την επόμενη φορά που θα σημειωθούν μπάχαλα, η κυβέρνηση θα πάρει μία λεκάνη, θα πλύνει τα χέρια της και θα πετάξει την ευθύνη στους πρυτάνεις. Και ταυτοχρόνως θα είναι υπόλογη προς τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι ευλόγως θα ζητήσουν εξηγήσεις. Διότι αν βγει κυβερνητικό στέλεχος λέγοντας τα γνωστά για τις γιάφκες και τα κέντρα ανομίας, είναι απολύτως λογικό να ερωτηθεί τι κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Και τι θα πει τότε το στέλεχος; Οτι φταίνε οι πρυτάνεις; Κομματάκι δύσκολο, δεν συμφωνείτε;

Μαζί με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία χάσαμε και την υπέροχη ιδέα του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη για τη δημιουργία έφιππου αστυνομικού τμήματος. Το σχέδιο κόπηκε με μαχαίρι από το Μαξίμου. Λογικό και είναι να απορείς πώς το σκέφτηκε ο Μηταράκης. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίστοιχη κουλτούρα αστυνόμευσης και, σε στιγμές κρίσης, η κατάσταση θα γινόταν επικίνδυνη για ανθρώπους και ζώα. Φανταστείτε μόνο τη σκηνή: διαδηλωτές να συγκρούονται με το αστυνομικό ιππικό, να πέφτουν χημικά, μολότοφ και κρότου λάμψης, τα άλογα να τρελαίνονται και όλο αυτό να εκτυλίσσεται πάνω στα έργα της Πανεπιστημίου. Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...