334
Αφθονο πετρέλαιο σε παραλία της Σαλαμίνας. Και μια καρέκλα. Του υπουργού Ναυτιλίας; | Nikos Libertas / SOOC

Η περιβαλλοντική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στον Σαρωνικό

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 13 Σεπτεμβρίου 2017, 15:06
Αφθονο πετρέλαιο σε παραλία της Σαλαμίνας. Και μια καρέκλα. Του υπουργού Ναυτιλίας;
|Nikos Libertas / SOOC

Η περιβαλλοντική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στον Σαρωνικό

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 13 Σεπτεμβρίου 2017, 15:06

Ο επικοινωνιακός θρίαμβος της εβδομάδας Μακρόν-ΔΕΘ εξελίσσεται σε ολοκαύτωμα για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Όπου να ‘ναι θα πρέπει να αναμένουμε κάποιον να αναφωνήσει αγανακτισμένος «γαμ… την ατυχία μου. Τα είχαμε πάει τόσο καλά»…

Θα ήταν αυτή μία αφελής, αν και κατανοητή αντίδραση. Όμως στην κυβέρνηση αυτή δεν σκέφτονται έτσι. Αναζητούν πρωτίστως τον εχθρό και τον δάκτυλο πίσω από ό,τι δεν τους εξυπηρετεί και δεν τους συμφέρει.

Ηδη άλλωστε διάφοροι της κυβέρνησης και το ίδιο το κέντρο της προπαγάνδας στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν θέσει σε εφαρμογή και πάλι μία τακτική, την οποία και έχουν υιοθετήσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή βασίζεται στην γνωστή, γενική θεωρία της συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία ο Μητσοτάκης πήρε τηλέφωνο την διοίκηση της El Dorado Gold την Κυριακή το βράδυ και της είπε: «Με το που θα ξημερώσει Δευτέρα, βγαίνεις και ανακοινώνεις την αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές». Ετσι, για να την σπάσει στον Τσίπρα. Και επειδή οι Καναδοί είναι χιουμορίστες και πλακατζήδες, βρήκαν ωραία την ιδέα του Μητσοτάκη και προχώρησαν.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της κυβέρνησης που εμφανίζονται να τα πιστεύουν αυτά τα χαριτωμένα, βγαίνουν και προτάσσουν την οικολογική τους ευαισθησία για τις Σκουριές.

Λες και οι επενδύσεις των πετρελαϊκών εταιρειών (γαλλικών και άλλων), οι οποίες δρομολογούνται και υπογράφονται, διακρίνονται για την οικολογική τους ευαισθησία και την περιβαλλοντική τους ορθότητα.

Μιλώντας για οικολογική ευαισθησία, αυτή φαίνεται ότι ετούτη την ώρα πνίγεται στα μαύρα νερά του Σαρωνικού.

Είναι σε τέτοια εγρήγορση για την προστασία του περιβάλλοντος η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες της, που περίμεναν ημέρες ολόκληρες μέχρι να εξαπλωθεί η κηλίδα του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ώσπου να αρχίσουν να βλέπουν τι θα κάνουν.

Για να θυμίσουμε και την ιδιότυπη οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία του Πρωθυπουργού, ο οποίος στο καμένο τοπίο της Αττικής έβαζε στην πολιτική ζυγαριά την καταστροφή του καλοκαιριού συγκρίνοντάς την με εκείνες προηγούμενων ετών…

Λίγες ημέρες αφότου ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίαζε την Ελλάδα περίπου σαν επενδυτικό παράδεισο, η κυβέρνησή του και ο ίδιος έρχονται αντιμέτωποι με την ανεπάρκειά τους για τα στοιχειώδη. Και αποκαλύπτουν για μία ακόμη φορά την απέραντη υποκρισία τους.