478
| Creative Protagon

Μόνο ο Κασσελάκης και ο Ελβις

|Creative Protagon

Μόνο ο Κασσελάκης και ο Ελβις

Καθόμουν πάλι και χάζευα τον Κασσελάκη να «αιφνιδιάζεται» από τον Γιώργο Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο της Θήβας, λίγα λεπτά πριν παρουσιαστεί ο αρχηγός στην πύλη και ντυθεί φαντάρος. Ο τηλεοπτικός διάλογός τους ήταν μυθικός. Ο Λιάγκας τού χάρισε ορθοπεδικούς πάτους για τις αρβύλες του, μια βούρτσα για να τις γυαλίζει, μια fucidin αλοιφή για να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που τον «περπατήσουν» κοριοί (!!!) και δεν θυμάμαι τι άλλο. Ολόκληρο νεσεσέρ τού έδωσε. Και ο αρχηγός έπαιρνε ένα-ένα τα δωράκια, τα σχολίαζε και γελούσε τρισευτυχισμένος με την όλη φάση. 

Το βίντεο αυτό, μαζί με τα άλλα δύο παρόμοια (το κούρεμα και την προετοιμασία της βαλίτσας του για το φανταριλίκι με το «τέλειο γεωμετρικό σχήμα» των χαρτιών υγείας) εγγράφονται αυτόματα στη χορεία των πολυτιμότερων οπτικοποιημένων ντοκουμέντων της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας μας. Πώς βλέπουμε τον Καραμανλή στο Ζάππειο να υπογράφει την είσοδό μας στην ΕΟΚ ή τον Παπανδρέου να μιλά στο Σύνταγμα το 1981; Ετσι θα βλέπουμε σε λίγες δεκαετίες και τα βίντεο Κασσελάκη από το στράτευμα. 

Μόνο ο Ελβις Πρίσλεϊ είχε κάνει παρόμοιο ντόρο, όταν το 1958 παρουσιάστηκε στον στρατό, στις αμερικανικές δυνάμεις που έδρευαν στην τότε Δυτική Γερμανία. Τον Ελβις βέβαια, όταν βγήκε από το αεροπλάνο ντυμένος με τη στρατιωτική στολή, τον είχαν υποδεχτεί 15.000 αλαλάζοντα κοριτσόπουλα, που στη θέα του λιποθυμούσαν σαν κουνούπια ύστερα από ψεκασμό με φλιτ. Ομως, αν το καλοσκεφτούμε, και ο Γιώργος Λιάγκας κάνει για 15.000 κοράσια και βάλε, έτσι δεν είναι; 

Ο Ελβις, τότε, πήρε τον βαθμό του λοχία μαζί με το απολυτήριο. Για να δούμε, θα φιλοτιμηθούν οι δικοί μας στραταίοι να τον κάνουν έστω υποδεκανέα τον Κασσελάκη ή θα επέμβει πάλι η Δεξιά και θα ακυρώσει την προαγωγή; Βεβαίως, τα κοριτσόπουλα που υποδέχτηκαν τον Ελβις, δεν τον ρώτησαν αν θα καθαρίσει την «Καλλιόπη», ενώ ο Λιάγκας ρώτησε τον πρόεδρο και έβγαλε και συγκλονιστική πολιτική είδηση: ότι η ονομασία «Καλλιόπη» είναι σεξιστική, οπότε πρέπει να μετονομαστεί σε «Καλλιόπο» ή καλύτερα σε «Κούλη», σε Μητσοτάκη δηλαδή. Μιλάμε για μεγαλείο διάνοιας, για σπάνια εκλεπτυσμένο χιούμορ, για αναλυτική σκέψη από τις λίγες.

Πού θα πάει, ωρέ παλικάρια της Κουμουνδούρου, αυτό το σίριαλ; Πόσα ακόμη επεισόδια με τίτλο «Ο Κασσελάκης στο Πυροβολικό» έχετε προγραμματίσει να γυρίσετε και να προβάλετε; Συνήθως το Netflix ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο κάθε σειράς σε οκτώ επεισόδια, με ανοικτό το ενδεχόμενο και δεύτερης σεζόν αν η πρώτη πάει καλά σε θέαση. Ενημερώστε μας, παρακαλώ, για τον σχεδιασμό σας, γιατί έχουμε παλουκωθεί μπροστά στις τηλεοράσεις μας και περιμένουμε τρώγοντας τα νύχια μας. Μας έχει φάει η αγωνία. 

Να μην παρεξηγηθώ, δεν μέμφομαι διόλου τον Λιάγκα. Μια χαρά έκανε τη δουλειά του ο Γιώργος. Με βάση τη θεματολογία της εκπομπής του, επιτυχία του ήταν όλο αυτό. Τον άλλον, τον «αιφνιδιασμένο» χαζεύω, που ξεπέταξε τους αριστερούς ψηφοφόρους από την πλάτη του και απευθύνεται πια μόνο σε καθαρόαιμους απολίτικους καταναλωτές εικόνας. Πολύ θα ήθελα να διαπιστώσω πόσοι τελικά είναι αυτοί. Οι εκλογές θα δείξουν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...