349
Χιλιάδες κόσμου βλέπουν το φέρετρο με την σορό της Τζούλια Τσεκετίν να καταφθάνει στον ναό της Πάδοβα | EPA/UFFICIO STAMPA DIOCESI HANDOUT

Ιταλία: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία της 22χρονης Τζούλια Τσεκετίν

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2023, 12:48
Χιλιάδες κόσμου βλέπουν το φέρετρο με την σορό της Τζούλια Τσεκετίν να καταφθάνει στον ναό της Πάδοβα
|EPA/UFFICIO STAMPA DIOCESI HANDOUT

Ιταλία: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία της 22χρονης Τζούλια Τσεκετίν

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2023, 12:48

Χιλιάδες κόσμου παραβρέθηκαν στην κηδεία της 22χρονης ιταλίδας φοιτήτριας, που σκοτώθηκε από τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Η Τζούλια Τσεκετίν δολοφονήθηκε λίγες ημέρες πριν πάρει το πτυχίο της στο πανεπιστήμιο, τον Νοέμβριο.

Η νεκρώσιμη ακολουθία, που έγινε στην Πάντοβα, μεταδόθηκε ζωντανά από την ιταλική κρατική τηλεόραση.

Ο θάνατός της προκάλεσε μεγάλες διαμαρτυρίες στην Ιταλία και εκκλήσεις για περισσότερη προστασία των γυναικών.

Ο πρώην αρραβωνιαστικός της φοιτήτριας βιοϊατρικής μηχανικής, Φίλιπο Τουρέτα, είπε ότι  «δεν μπορούσε να δεχτεί» ότι η Τσεκετίν είχε τερματίσει τη σχέση τους. Ομολόγησε τη δολοφονία της μετά τη σύλληψή του, στην Γερμανία, όπου είχε διαφύγει.

Ο πατέρας της, Τζίνο Τσεκετίν με τα δύο αδέλφια της, Ελενα και Νταβίντε στην κηδεία της Τζούλια, στην Πάντοβα – EPA/MARCO ALBERTINI

Ο πατέρας του θύματος έκανε μια συγκινητική έκκληση κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, ζητώντας ο θάνατος της κόρης του να αποτελέσει σημείο καμπής για τον τερματισμό της κακοποίησης και της δολοφονίας των γυναικών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τους πενθούντες να κουνάνε τα κλειδιά τους καθώς το φέρετρο έφευγε από την εκκλησία, μια συμβολική έκκληση να μην γίνεται ανεκτή η βία σιωπηλά.

Χιλιάδες κόσμου στην πλατεία έξω από τη Βασιλική της Σάντα Τζουστίνα, στην Πάντοβα, όπου έγινε η κηδεία της 22χρονης Τζούλια Τσεκετίν, την Τρίτη – EPA/MARCO ALBERTINI

Φοιτητές και καθηγητές πανεπιστημίου της σχολής ιατρικής και ψυχολογίας κράτησαν «ένα λεπτό θορύβου» στη μνήμη των θυμάτων γυναικοκτονιών, δίπλα σε μια τοιχογραφία που απεικονίζει λευκές σιλουέτες δολοφονημένων γυναικών, στη Ρώμη.

Φοιτήτριες κρατούν λουλούδια στη μνήμη της Τζούλια Τσεκετίν, μπροστά σε τοιχογραφία που συμβολίζει δολοφονημένες γυναίκες – EPA/MASSIMO PERCOSSI

Η υπόθεση έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω μεγάλων διαδηλώσεων σε πόλεις της χώρας, γεγονός που οδήγησε την Τζόρτζια Μελόνι να υποσχεθεί ότι θα ενισχύσει την προστασία των γυναικών.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας υποσχέθηκε μια νέα εκπαιδευτική εκστρατεία στα σχολεία για την καταπολέμηση αυτού που περιγράφει ως διάχυτη κουλτούρα βίας κατά των γυναικών στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...