216
Στιγμιότυπο από την υποβρύχια έρευνα της ΜΥΑ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου | Λιμενικό Σώμα/ YouTube

Εννέα οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Μυκόνου

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2023, 15:33
Στιγμιότυπο από την υποβρύχια έρευνα της ΜΥΑ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου
|Λιμενικό Σώμα/ YouTube

Εννέα οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες ανοιχτά της Μυκόνου

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2023, 15:33

Τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας ανασύρθηκαν νεκροί την Τρίτη από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, από το σκάφος που μετέφερε μετανάστες και βυθίστηκε σε βάθος 30 μέτρων, στα βορειανατολικά της Μυκόνου στις 26 Μαΐου.

Την προηγούμενη εβδομάδα η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό ενός Σύρου και ενός Παλαιστινίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μυκόνου.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας στην τηλεόραση της ΕΡΤ την Παρασκευή 26 Μαΐου, η επιχείρηση είχε ξεκινήσει από τις 6:30 το πρωί μετά την ειδοποίηση που είχε το Σώμα από τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Οι πέντε σωροί παρελήφθησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στον όρμο Καλαφάτη και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Το πρωί της Τρίτης το πτώμα μίας γυναίκας που επέβαινε στο μοιραίο σκάφος με τους μετανάστες, εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στον Αγιο Θεολόγο Αντίπαρου. Την γυναίκα αναγνώρισαν δύο εκ των επιβατών του ίδιου σκάφους, οι οποίοι περισυλλέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή.

Οι δύο διασωθέντες έχουν αναφέρει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 άτομα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο σημείο του συμβάντος συνεχίζονται από το Λιμενικό.

Συνολικά έως σήμερα έχουν διασωθεί δύο άνδρες, ενώ έχουν εντοπιστεί εννέα νεκροί (7 γυναίκες και 2 άνδρες).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...