318
Ο πατέρας Μάρτιος (δεξιά) σε στάση μετάνοιας - άλλοι ιερείς προτίμησαν να κοιτάζουν προς τον φακό. Ο φωτογράφος Πιέρο Πάτσι λέει ότι στόχος του είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Βατικανό | PIERO PAZZΙ

«Καυτοί» ιερείς στο… Ημερολόγιο 2023 του Βατικανού

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2022, 08:44
Ο πατέρας Μάρτιος (δεξιά) σε στάση μετάνοιας - άλλοι ιερείς προτίμησαν να κοιτάζουν προς τον φακό. Ο φωτογράφος Πιέρο Πάτσι λέει ότι στόχος του είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Βατικανό
| PIERO PAZZΙ

«Καυτοί» ιερείς στο… Ημερολόγιο 2023 του Βατικανού

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2022, 08:44

Για πολλούς η ματαιοδοξία είναι ένα θανάσιμο αμάρτημα, ωστόσο το Βατικανό κάθε άλλο, παρά αφορίζει αυτό το Ημερολόγιο. Οπως τα τελευταία 20 χρόνια, έτσι και εφέτος, δώδεκα πανέμορφοι και νέοι Καθολικοί κληρικοί ποζάρουν, για τις ανάγκες του «Roman Priest Calendar» και… κολάζουν και Αγιο.

Από το 2003, ο 60χρονος φωτογράφος Πιέρο Πάτσι από τη Βενετία, παρουσιάζει τους ιερείς-«μοντέλα» του Βατικανού και προσφέρει στους Ρωμαιοκαθολικούς μια… διαφορετική οπτική της Αγίας Εδρας. Πρόκειται για το εναλλακτικό, ετήσιο Ημερολόγιο του Βατικανού, το οποίο φιγουράρει σε περίοπτη θέση σε κεντρικά περίπτερα της Ρώμης και της Βενετίας, πωλείται στους δρόμους του Βατικανού αλλά και διαδικτυακά έναντι 7 ευρώ. Σύμφωνα με τον Πάτσι, το αγοράζουν κυρίως γυναίκες ως δώρο, για τις ίδιες, τα φιλικά τους πρόσωπα ή την οικογένειά τους. «Μόλις αγόρασα δύο ημερολόγια» λέει στους βρετανικούς Times μια βρετανίδα τουρίστρια στη Ρώμη, η Ρεμπέκα Σόροκ.

Βέβαια, ο έμπειρος φωτογράφος επιλέγει πάντα πολύ προσεκτικά τους 12 ευπαρουσίαστους ιερείς του Βατικανού, έναν για κάθε μήνα του έτους, για να κοσμήσουν τις σελίδες του Ημερολογίου «Hot Priests» («Καυτοί Ιερείς»). Ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που αμφισβητούν τη γνησιότητα των φωτογραφιών, καθώς λένε ότι οι νεαροί που εμφανίζονται στο ημερολόγιο του Βατικανού είναι πολύ όμορφοι για να είναι καθολικοί κληρικοί. Σύμφωνα όμως με τον φωτογράφο, τα στιγμιότυπα που απαθανατίζει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αυθεντικά. «Ναι, είναι όμορφοι», λέει στους Times ο Πάτσι, «αλλά το Ημερολόγιο είναι ένα προϊόν. Δείτε το σαν έναν τρόπο να ενημερωθεί ο κόσμος για το Βατικανό…».

Αυθεντικά ή όχι τα φωτογραφικά στιγμιότυπα – για την Αγία Έδρα που αντιμετωπίζει προβλήματα γήρανσης και μείωσης του ιερατικού προσωπικού της – το ημερολόγιο θεωρείται ως ιδανικό μέσο για δημοσιότητα και την παρουσίαση μιας πιο σύγχρονης και φρέσκιας μορφής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...