544
| Menelaos Myrillas / SOOC

Οικονόμου για υπόθεση Καϊλή: Εξω και πέρα από κάθε λογική η τοποθέτηση του Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2022, 13:34
|Menelaos Myrillas / SOOC

Οικονόμου για υπόθεση Καϊλή: Εξω και πέρα από κάθε λογική η τοποθέτηση του Ανδρουλάκη

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2022, 13:34

«Είναι έξω και πέρα από κάθε λογική η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη. Ξεπερνά την οποιαδήποτε διάσταση που θα μπορούσε να έχει κανείς. Η υπόθεση της κυρίας Καϊλή είναι πολύ σοβαρή. Θα πρέπει να περιμένουμε τις οριστικές ανακοινώσεις και θα δούμε πού θα καταλήξει», δήλωσε o Γιάννης Οικονόμου για την υπόθεση Καϊλή.

«Παρ’ όλα αυτά, είναι μια υπόθεση που αφορά ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ένα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ένα στέλεχος της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών, που είχε συμπορευθεί, όχι χθες ή προχθές, αλλά από το 2014, πάρα πολύ στενά με τον κ. Ανδρουλάκη. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια πολιτική, νομική, ηθική σκιά στον χώρο αυτό από την υπόθεση της κυρίας Καϊλή. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δημιουργεί μια δυσκολία και ένα δυσάρεστο κλίμα. Δεν είναι ευχάριστο στελέχη του κόμματός σου να ελέγχονται για χρηματισμό, εφόσον ευσταθούν αυτά που έχουμε ακούσει. Αλλά ο τρόπος για να ξεφύγεις από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν είναι να κατασκευάζεις παρανοϊκά πράγματα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τα γεγονότα είναι εδώ και είναι χαρακτηριστικά. Ο κ. Ανδρουλάκης με την κυρία Καϊλή συμπορεύονται από το 2014. Αν δεν κάνω λάθος, το 2014, όταν ο κ. Ανδρουλάκης ήταν υποψήφιος απέναντι στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, η κυρία Καϊλή τον στήριξε. Δεν είναι τρόπος αυτός για να βγάζεις από πάνω σου τα πολιτικά προβλήματα, να προσπαθείς να κατασκευάσεις πράγματα που δεν στέκονται στην κοινή λογική», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η υπόθεση της κυρίας Καϊλή είναι σοβαρή και μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον ρήγματα στην εμπιστοσύνη και στην αξιοπιστία των ευρωπαίων πολιτών. «Πρόκειται για μια ελληνίδα ευρωβουλευτή, στέλεχος μέχρι χθες ενός ιστορικού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι η ευθύνη είναι συλλογική και βαρύνει τους πάντες. Ποτέ δεν το είπαμε αυτό και ποτέ δεν το λέμε και τώρα. Αλλά εδώ έχουμε περάσει στο απέναντι άκρο της λογικής. Δηλαδή, ελέγχεται ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προβεβλημένο, στενή συνεργάτιδα του κ. Ανδρουλάκη επί χρόνια. Είχε πει ότι τον Σεπτέμβρη είχε αποφασίσει να της πει ότι δεν θα είναι υποψήφια. Δεν το είπε, όμως, τον Σεπτέμβριο. Δεν το είπε καν όταν βγήκε και έκανε αυτές τις δηλώσεις για το Κατάρ. Το είπε χθες. Προφανώς, λοιπόν, και η συμπεριφορά ενός ή δύο ή τριών στελεχών δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο του κόμματος και πολύ περισσότερο τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τα κόμματα. Αλλά, από αυτό το σημείο, μέχρι που να λέμε ότι μια περίπτωση, η οποία αφορά το ΠΑΣΟΚ, την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, να γίνει πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας, είναι εκτός κοινής λογικής», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον τόνισε: «Με την κυρία Καϊλή δεν υπήρχε η οποιαδήποτε σχέση, σύμπλευση. Η κυρία Καϊλή είναι μέλος μιας ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, που είναι αντίπαλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ. Συζητάμε για ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ελέγχεται για χρηματισμό από το Κατάρ. Εγώ δεν λέω ότι φταίει το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, ούτε λέω ότι είναι ένοχοι όλοι στο ΠΑΣΟΚ. Λέω, όμως, ότι από αυτό το σημείο, που πιάνεται ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να χρηματίζεται, μέχρι το σημείο  να προσπαθούμε να πούμε ότι αυτό είναι πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας, είναι για γέλια και για κλάματα. Και ο κ. Ανδρουλάκης για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό, να διαγράφει από τα social media αναρτήσεις του, αυτά δεν είναι ούτε για μικρά παιδιά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...