412
Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς | Dimitris Kapantais / SOOC

Επανεμφάνιση Σαμαρά με την παρουσίαση του «Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 11:56
Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
|Dimitris Kapantais / SOOC

Επανεμφάνιση Σαμαρά με την παρουσίαση του «Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς»

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 11:56

Σε μια περίοδο που ο πολιτικός χρόνος έχει πυκνώσει –άλλωστε οι εκλογές είναι θέμα μηνών πλέον– η είδηση της επανεμφάνισης του Αντώνη Σαμαρά, πρώην Πρωθυπουργού και νυν βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, στη δημόσια σφαίρα και με την παρουσίαση του ιδρύματος που θα φέρει το όνομά του, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Οπως ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης, στις 7 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί εκδήλωση στο «Παλλάς» για την έναρξη λειτουργίας του «Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς» στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε μια ηχηρή παρέμβαση στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ τον περασμένο Μάιο, είχε μείνει έκτοτε διακριτικά στην κουίντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αρκούμενος σε δημόσιες εμφανίσεις στα εγκαίνια έργων που είχαν δρομολογηθεί επί της πρωθυπουργίας του (2012-2015), όπως πρόσφατα το Ελληνικό και το Μετρό στον Πειραιά, ή στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Βαγγέλη Βενιζέλου αντιπροέδρου της κυβέρνησης του 2012-2015.

Τώρα, με το πολιτικό κλίμα να έχει αλλάξει και τις εκλογές να είναι σε ορατό χρονικό ορίζοντα, η ομιλία του κ. Σαμαρά αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η ανακοίνωση, η οποία συνοδευόταν και από το λογότυπο του Ιδρύματος, ανέφερε: «Το “Ιδρυμα Αντώνης Σαμαράς” πραγματοποιεί, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 19:00, εκδήλωση, που σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5) με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

H δημιουργία του ΙΑΣ είχε αναγγελθεί τον Μάιο του 2021 και όπως είχε αναφέρει τότε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σκοπός του κοινωφελούς «Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς» θα ήταν «η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής και επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων».

Ειδικότερα, προβλεπόταν –μεταξύ άλλων– «η καταγραφή, ψηφιοποίηση και αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά, η έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν την εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής».

Στους στόχους του Ιδρύματος αναφερόταν ακόμη «η μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και η διαμόρφωση-επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών. Το Ιδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...