379
Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη κοινή παρουσία τους στη Βουλή. Τώρα ο πρώτος προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του από τον δεύτερο... | INTIMENEWS

«Δεν είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ»: Ξανθός «αδειάζει» Πολάκη μετά το νέο παραλήρημα για τα εμβόλια της Covid-19

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 14:21
Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη κοινή παρουσία τους στη Βουλή. Τώρα ο πρώτος προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση του από τον δεύτερο...
|INTIMENEWS

«Δεν είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ»: Ξανθός «αδειάζει» Πολάκη μετά το νέο παραλήρημα για τα εμβόλια της Covid-19

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 14:21

Σε δημόσια αποδοκιμασία του πρώην «συγκατοίκου» του στο υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης Τσίπρα, Παύλου Πολάκη, υποχρεώθηκε στη Βουλή ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, για τη σημασία (και τα αποτελέσματα) του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.

Αφορμή για την… αναγκαία αυτή «διευκρίνιση» του κ. Ξανθού αποτέλεσε το νέο αντιεπιστημονικό ξέσπασμα του -χειρουργού στο επάγγελμα- πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας μέσα από διαδικτυακή αντιπαράθεσή του (δείτε αποσπάσματα κάτω) με τον καθηγητή Θεόδωρο Λύτρα για τα συμπεράσματα της έκθεσής του εδώ για τη θνηνότητα ασθενών με λοίμωξη Covid στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα θνητότητας εντοπίστηκε στις ΜΕΘ, επεσήμανε ο καθηγητής, επαναλαμβάνοντας ότι ο εμβολιασμός είχε σημαντικά οφέλη καθώς απέτρεψε χιλιάδες διασωληνώσεις.

Φευ! Ο Παύλος Πολάκης επανήληθε «δριμύτερος», κάνοντας μεταξύ άλλων λογο για «επιστημονική υστερία» να εμβολιιαστούν οι 18-40 ετών και υποστηρίζοντας ότι τα όποια οφέλη του εμβολιασμού εκμηδενίστηκαν από τις μεταλλάξεις.

«Επίσης κατανοείς πιστεύω πως με 7 νεκρούς στις ηλικίες 1-18 και 219 νεκρούς στις ηλικίες 18-40 στο σύνολο των 33.111 μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ η μαζική «επιστημονική» υστερία να εμβολιασθούν οριζόντια αυτές ηλικίες!!!», έγραψε συγκεκριμένα.

 

Με παρέμβασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης,  κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για το νέο αυτό ξέσπασμα του Παύλου Πολάκη.

«Τα εμβόλια προστάτευσαν από τη βαριά νόηση. Αυτοί που νόσησαν βαριά είναι ανεμβολίαστοι. Αυτά λέει ο κ. Λύτρας. Εδώ θα πάρετε θέση κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί έρχεται ο κ. Πολάκης και του λέει του κ. Λύτρα πως δεν είχε απολύτως κανένα νόημα η μαζική επιστημονική υστερία να εμβολιαστούν αυτές οι ηλικίες. Πείτε ευθέως. Είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;» ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κ. Ξανθό να του απαντά λέγοντας: «Οχι! Δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε πει χίλιες φορές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...