322
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη προσέλευσή του στο Συντονιστικό | ΙΝΤΙΜΕnews

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 07:01
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη προσέλευσή του στο Συντονιστικό
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2022, 07:01

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βρίσκεται από τις 5.30 το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη, φθάνοντας μέσα σε λίγες ώρες να κατακαίει τα πάντα στο διάβα της στην Ανθούσα, τον Γέρακα  και την Παλλήνη.

Λόγω της πυρκαγιάς στην Αττική, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 21 Ιουλίου, περιοδεία του κ. Μητσοτάκη, στην Πρέβεζα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, στις 6.00 το πρωί, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, εξαιτίας όμως των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή είναι δύσκολο να επιχειρήσουν τα Καναντέρ, με τις πρώτες ρίψεις να γίνονται από τα Ερικσον ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό για να σωθούν όσα περισσότερα σπίτια γίνεται.

Οι ριπές του ανέμου έφτασαν την Τρίτη ακόμη και τα 10 Μποφόρ, αναγκάζοντας αεροσκάφη όπως τα Air Tractors να αποχωρήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Συνολικά το πρωί της Τετάρτης επιχειρούν τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Εχει επίσηις ενεργοποιηθεί το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο Ολυμπος για τον συντονισμό των δυνάμεων ενώ παράλληλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δίνουν συνεχώς την εικόνα της φωτιάς.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει από την ΕΛ.ΑΣ 600 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλές σημείο,  με την τελευταία ειδοποίηση να είναι για εγκλωβισμένους πολίτες στην οδό Σαλαμίνος στον λόφο Παλλήνης.

Συστάσεις για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν γίνει καταγγελίες για εμπρησμό. Κληθείς να σχολιάσει τις εν λόγω ο καταγγελίες ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, αρκέστηκε να πει ότι επιβεβαιώνονται από τους αρμόδιους της Πυροσβεστικής.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, με τα μέτωπα να πολλαπλασιάζονται και οι συνθήκες για την κατάσβεσή τους ακόμη πιο δύσκολες, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων», περιέγραψε ο κ. Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...