415
Δεξιά η Λίντα Εβαντζελίστα όπως την έμαθε το ευρύ κοινό μέσα από το μόντελινγκ. Αριστερά το εξώφυλλο του περιοδικού που φιλοξένησε την πρόσφατη εξομολόγησή της | CreativeProtagon / Shutterstock

Η Λίντα Εβαντζελίστα και το δράμα που σκιάζει τη ζωή της

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 19:08
Δεξιά η Λίντα Εβαντζελίστα όπως την έμαθε το ευρύ κοινό μέσα από το μόντελινγκ. Αριστερά το εξώφυλλο του περιοδικού που φιλοξένησε την πρόσφατη εξομολόγησή της
|CreativeProtagon / Shutterstock

Η Λίντα Εβαντζελίστα και το δράμα που σκιάζει τη ζωή της

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 19:08

Το αμερικανικό περιοδικό People, φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα στο εξώφυλλό του την 56χρονη Λίντα Εβαντζελίστα, ένα από τα πιο πολυφωτογραφισμένα σούπερ μόντελ του κόσμου. Στην αποκλειστική συνέντευξή της η Εβαντζελίστα μιλάει για τον συναισθηματικό και σωματικό πόνο που έχει ρίξει σκιά στη ζωή της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ισχυρίζεται ότι το CoolSculpting — μια δημοφιλής διαδικασία «μείωσης λίπους» που διαφημίστηκε σαν μια μη επεμβατική εναλλακτική λύση στη λιποαναρρόφηση — την έχει αφήσει «μόνιμα παραμορφωμένη», αλλοιώνοντας «βάναυσα» τη σιλουέτα της. Η Εβαντζελίστα  υπέβαλε μήνυση τον Σεπτέμβριο απαιτώντας από τη μητρική εταιρεία του CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc., αποζημίωση ύψους 50 εκατ. δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να εργαστεί από τότε που υποβλήθηκε σε επτά συνεδρίες CoolSculpting σε ιατρείο δερματολόγου, από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016.

«Μου άρεσε να είμαι στην πασαρέλα. Τώρα φοβάμαι να συναντήσω κάποιον που γνωρίζω», λέει δακρυσμένη. «Δεν μπορώ να ζω πια έτσι, κρυμμένη και γεμάτη ντροπή. Απλώς δεν μπορούσα να ζήσω άλλο με αυτό το μαρτύριο. Είμαι πρόθυμη να μιλήσω επιτέλους», προσθέτει.

Μέσα σε τρεις μήνες μετά τις θεραπείες της, η Εβαντζελίστα άρχισε να παρατηρεί εξογκώματα στο πηγούνι, τους μηρούς και την περιοχή του στήθους της. Για την ακρίβεια, οι περιοχές που ήθελε να συρρικνωθούν, άρχισαν ξαφνικά να αυξάνονται και να σκληραίνουν. Και μετά μούδιασαν.

«Προσπάθησα να το διορθώσω μόνη μου, νομίζοντας ότι κάτι κάνω λάθος», λέει το διάσημο σούπερ μόντελ, αποκαλύπτοντας ότι άρχισε να κάνει δίαιτα και να ασκείται περισσότερο: «Εφτασα στο σημείο να μην τρώω  καθόλου. Νόμιζα ότι έχανα το μυαλό μου», λέει.

Τελικά, τον Ιούνιο του 2016 πήγε στον γιατρό της, ο οποίος διέγνωσε «παράδοξη υπερπλασία λιπώδους ιστού» (PAH), η οποία δεν διορθώνεται με δίαιτα και άσκηση.

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον γιο της το 2014 στη Νέα Υόρκη / GettyImages

Η PAH είναι μια σπάνια παρενέργεια που επηρεάζει λιγότερο από το 1%  των ασθενών με CoolSculpting. Σε δήλωσή του στο People, εκπρόσωπος της CoolSculpting είπε ότι η διαδικασία «έχει μελετηθεί καλά με περισσότερες από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις και περισσότερες από 11 εκατoμμύρια θεραπείες που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως» και πρόσθεσε ότι οι γνωστές σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η PAH «συνεχίζουν να είναι καλά τεκμηριωμένες στις πληροφορίες για το CoolSculpting που δίνονται σε ασθενείς και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης».

Το CoolSculpting, που εγκρίθηκε από το FDA το 2010, χρησιμοποιεί μια διαδικασία γνωστή ως κρυολιπόλυση. Μελέτες δείχνουν ότι η θεραπεία -η οποία είναι δημοφιλής λόγω της ευκολίας και του ελάχιστου χρόνου αποκατάστασης – μπορεί να μειώσει τις στοχευμένες εναποθέσεις λίπους έως και 20%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...