180
Ο Γιάννης Λαγός σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή του στο Εφετείο | INTIMEnews

«Οχι» από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στην αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Λαγού

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 12:18
Ο Γιάννης Λαγός σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή του στο Εφετείο
|INTIMEnews

«Οχι» από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στην αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Λαγού

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 12:18

Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού, καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών, ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός ήταν απών από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του, Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Η αίτηση του καταδικασμένου δεν εξετάστηκε επί της ουσίας, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί νέα αίτηση.

Ο εισαγγελέας της έδρας σημείωσε ότι δεν έχει τηρηθεί το χρονικό διάστημα των δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο κρατούμενος. Οπότε και η αίτηση του μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή απορρίφθηκε ως τυπικά απαράδεκτη.

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και στην αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής που υπέβαλε, για τρίτη φορά, και η καταδικασμένη σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη.

Με πλειοψηφία 4 προς 1, το δικαστήριο αρνήθηκε ότι συνιστούν «υπέρμετρη βλάβη» τα προβλήματα υγείας, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που επικαλέστηκε η συνήγορος της κρατούμενης.

Αρνητική στην αίτηση ήταν και η εισαγγελική πρόταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...