542
| CreativeProtagon

Απάντηση ΝΔ σε Ζαχαριάδη – Πολάκη: Επιμένετε να αγνοείτε επιστημονικές αλήθειες

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 11:40
|CreativeProtagon

Απάντηση ΝΔ σε Ζαχαριάδη – Πολάκη: Επιμένετε να αγνοείτε επιστημονικές αλήθειες

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 11:40

«Μετά το “φυσιολογικό καλοκαίρι” και “το τελευταίο μίλι” ήρθε ο Οκτώβρης με 1.088 νεκρούς. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια διαχείρισης της πανδημίας», κατήγγειλε ο πάντα δραστήριος στο Twitter  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδης, ζητώντας την απόσυρση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, καθώς, όπως προειδοποιεί, «τα δύσκολα είναι μπροστά», και την αντικατάστασή από μία επιτροπή επιστημόνων «κοινής αποδοχής», κατά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Στα «πυρά» του κ. Ζαχαριάδη –που σε άλλο του tweet συνέδεσε τον τραγικό θάνατο του 47χρονου ντελιβερά στο τροχαίο δυστύχημα της Θεσσαλονίκης (από τον 20χρονο που τον «θέρισε» κάνοντας κόντρες με το ΙΧ του) με «καλύτερους μισθούς», «συνθήκες εργασίας» και «δικαιώματα» (δείτε το κάτω)– ένωσε δυνάμεις ο επίσης λαλίστατος στα social media Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εξανέστη από όσα περιέγραψε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για το επεισόδιο σε βάρος του στην Καλαμπάκα και όπως γράφει η σημερινή «Βαβέλ», έσπευσε να αναπαραγάγει μια ανάρτηση του γνωστού και μη εξαιρετέου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που επιτέθηκε ad hominem στον κ. Βασιλακόπουλο, αντικρούοντας δηλαδή όχι τα της επίθεσης (πώς θα γινόταν άλλωστε;), αλλά «καταγγέλλοντας» ότι το γεύμα το πλήρωνε φαρμακευτική.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε και αυτός την παραίτηση του καθηγητή Πνευμονολογίας και συνόδευσε την «πύρινη» ανάρτησή του (εδώ) με μία παραλλαγή του hashtag των απανταχού «κατατρεγμένων της εστίασης» και αρνητών, γράφοντας: «Ολοι στην ταβέρνα Ζιωγα αν βρεθούμε από κει!!»

Εξ ου και η «πρόταση» Τσίπρα για επιστήμονες «κοινής αποδοχής», σαν αυτούς δηλαδή που θα τύγχαναν της έγκρισης Πολάκη.

Οι παραπάνω αναρτήσεις – καταγγελίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που διά του εκπροσώπου Τύπου, Τάσου Γαϊτάνη, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιμένει να αγνοεί επιστημονικές αλήθειες για τα θύματα της πανδημίας και το εμβόλιο κατά της Covid-19, χωρίς να διστάζει να υιοθετεί ακόμα και ακραίες, αντιεπιστημονικές απόψεις.

«Το “τελευταίο μίλι προς την ελευθερία από την πανδημία” ήταν ο χρόνος για τη μαζική διάθεση του εμβολίου», απάντησε στον κ. Ζαχαριάδη ο Τάσος Γαϊτάνης.

«Στην πατρίδα μας εδώ και μήνες το εμβόλιο είναι διαθέσιμο προς όλους, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Από τα δεδομένα όλου του πλανήτη γνωρίζουμε πως το εμβόλιο σώζει. Είναι αποδεδειγμένο πως το 90% των συμπολιτών μας στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Αυτές τις επιστημονικές αλήθειες στο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να τις αγνοούν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ που κατέληξε στη δήλωση-απάντηση του με μία αιχμή για την προαναγγελθείσα καμπάνια της Κουμουνδούρου υπέρ του εμβολίου:

«Η ανάγκη να κάνουν αντιπολίτευση, τους οδηγεί να υιοθετούν ακραίες και αντί-επιστημονικές απόψεις. Ας μας πουν ευθέως, διαφωνούν με το εμβόλιο; Και κάτι ακόμα. Περιμένουμε την καμπάνια ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολίου που είχαν υποσχεθεί από τον Αύγουστο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...