435
Ο 27χρονος πεσμένος στην άσφαλτο, δευτερόλεπτα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον όχλο | Facebook

«Ελεγαν σκοτώστε τον, τελειώστε τον»: η κατάθεση του αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ για τη Νέα Σμύρνη

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 13:44
Ο 27χρονος πεσμένος στην άσφαλτο, δευτερόλεπτα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον όχλο
|Facebook

«Ελεγαν σκοτώστε τον, τελειώστε τον»: η κατάθεση του αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ για τη Νέα Σμύρνη

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 13:44

Εξιτήριο πήρε –έπειτα απο 13 ημέρες νοσηλείας– ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από το αφιονισμένο πλήθος στα επεισόδια της 9ης Μαρτίου, στη Νέα Σμύρνη, και την Τρίτη εμφανίστηκε ενώπιον της 13ης ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την επίθεση που δέχθηκε.

Στην κατάθεση του ο 27χρονος ειδικός φρουρός είπε, μεταξύ άλλων:

«Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στον λαιμό μου. Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα “σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο”, “θα πεθάνεις κωλόμπατσε”».

Και συνέχισε:

«Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει. Πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και απ’ ό,τι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει, δεν θα δίσταζε, παίρνοντας το όπλο μου, να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου. Όλο αυτό το περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 λεπτά. Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου, το πλήθος νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου…».

«Είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να τον σκοτώσουν», υποστήριξε ο συνήγορος του 27χρονου αστυνομικού, Θάνος Πλεύρης.

«Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν “σκοτώστε τον, τελειώστε τον”. Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Πλεύρης.

«Το μείζον», τόνισε, «είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν, αλλά να σκοτώσουν», επανέλαβε, εκτιμώντας ότι το κατηγορητήριο θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 27χρονο συνάδελφό τους, «έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση», δήλωσε απο την πλευρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Νέα Σμύρνη στις 9 Μαρτίου, έπειτα από διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας, είναι συνολικά 19 άτομα, εκ των οποίων τρία για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του 27χρονου (και οι τρεις είναι προσωρινά κρατούμενοι).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...