205
Ο Αγγελος Συρίγος κατά την ορκωμοσία του ως νέος υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ | ΙΝΤΙΜΕnews

Συρίγος: Εξ αποστάσεως η εξεταστική χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 11:09
Ο Αγγελος Συρίγος κατά την ορκωμοσία του ως νέος υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Συρίγος: Εξ αποστάσεως η εξεταστική χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2021, 11:09

Εξ αποστάσεως θα γίνει η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα πανεπιστήμια της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Αγγελος Συρίγος.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι η εξεταστική θα αρχίσει μετά την παράδοση των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων. «Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχαμε εκδώσει, τα συγγράμματα επρόκειτο να παραδοθούν σήμερα, ωστόσο σε 6 περιοχές της χώρας υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των εταιρειών ταχυμεταφορών που έχουν αναλάβει τη διανομή τους. Είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί τους και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν όλες οι παραδόσεις», σημείωσε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια και τις πρακτικές ασκήσεις που απαιτούν φυσική παρουσία, ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι «έχουμε ζητήσει από όλα τα πανεπιστήμια να μας πουν τι προγράμματα έχουν που χρειάζονται παρακολούθηση, όπως τα εργαστήρια, και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες».

Οσον αφορά το εαρινό εξάμηνο, δήλωσε ότι πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρξει μια οριζόντια λύση για όλο το εξάμηνο. «Δηλαδή να μην κάνουμε άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι προτάσεις θα κατατεθούν αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός στη σχετική αναφορά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...