169
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων για την επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων | ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Πριν από τον γενικό πληθυσμό ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 09:22
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων για την επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων ότι θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κεραμέως: Πριν από τον γενικό πληθυσμό ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 09:22

Την έναρξη λειτουργίας ειδικής πλατφόρμας, όπου οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να εγγράφονται και να δηλώνουν προαιρετικά ότι επιθυμούν να κάνουν δωρεάν rapid test, ανακοίνωσε σε δηλώσεις στον ΑΝΤ1 την Τρίτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Από τις 14.00 έως τις 17.00 θα γίνονται καθημερινά τεστ σε 386 σημεία ανά τη χώρα, ενώ παράλληλα θα γίνονται και δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Πρόκειται για ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές Λυκείου, ξεχωριστή από το testing.gov.gr, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας,

Στο σημείο αυτό έκανε γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό. Προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Οσον αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων από 11 Ιανουαρίου, η κυρία Κεραμέως προανήγγειλε διευκρινιστική ανακοίνωση για κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, όπως και αποχώρησης των παιδιών.

Θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές και όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...