176
Φιαλίδια γεμίζονται με το υποψήφιο εμβόλιο του κορονοϊού στο εργοστάσιό της Pfizer στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν | Pfizer/Handout via REUTERS

Η Pfizer ξεκινά τις δοκιμές… παράδοσης του εμβολίου στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 13:56
Φιαλίδια γεμίζονται με το υποψήφιο εμβόλιο του κορονοϊού στο εργοστάσιό της Pfizer στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν
|Pfizer/Handout via REUTERS

Η Pfizer ξεκινά τις δοκιμές… παράδοσης του εμβολίου στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 13:56

Πρόβα τζενεράλε στο σύστημα διανομής και παράδοσης εμβολίων ξεκίνησε η Pfizer για το πειραματικό εμβόλιο του κορονοϊού σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς η φαρμακευτική εταιρεία επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις διανομής που απαιτούν τη μεταφορά των εμβολίων σε εξαιρετικά ψυχρό περιβάλλον, που θα πρέπει να είναι σταθερό στους -70ºC.

Το εμβόλιο της Pfizer αποδείχθηκε ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό με βάση τα αρχικά δεδομένα και πάντα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος παράδοσης εμβολίων θα αποτελέσουν πρότυπο για άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς προετοιμάζονται να εφαρμόσουν αποτελεσματικά προγράμματα εμβολίων για την Covid-19», ανέφερε η Pfizer, σύμφωνα με τον Guardian.

Η εταιρεία επέλεξε για το πιλοτικό πρόγραμμα τις πολιτείες Ρόουντ Αϊλαντ, Τέξας, Νέο Μεξικό και Τενεσί.

Οι τέσσερις πολιτείες δεν θα παραλάβουν δόσεις εμβολίου νωρίτερα από άλλες εξαιτίας του πιλοτικού προγράμματος, διευκρίνισε η Pfizer.

Η φαρμακευτική εταιρεία αναμένει να έχει αρκετά δεδομένα για την ασφάλεια του εμβολίου από τις τρέχουσες δοκιμές μεγάλης κλίμακας έως και την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, προτού υποβάλει αίτηση για άδεια κυκλοφορίας έκτακτης χρήσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...