194
|

Πάμε για πάνω απο 2.000 κρούσματα σήμερα – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2020, 12:18

Πάμε για πάνω απο 2.000 κρούσματα σήμερα – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2020, 12:18

Mετά την πρόσκαιρη μείωση που καταγράφηκε (ως συνήθως) τη Δευτέρα, ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινώσει την Τρίτη ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ξεπεράσει τα 2.000.

«Σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες», εκτίμησε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά πως αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι πρέπει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα υπάρξει, έστω και μικρή, σταθεροποίηση, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων και των ολικών lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Οσον αφορά εξάλλου τη διενέργεια μαζικών rapid tests, ενημέρωσε ότι ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τα τεστ στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

Ανεξαρτήτως του τεστ, υπογράμμισε ο κ. Αρκουμανέας, κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή, πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...