293
Το Facebook προανήγγειλε τη λήψη ειδικών μέτρων για την περίπτωση που οι αμερικανικές εκλογές δημιουργήσουν πρόβλημα στις ΗΠΑ | CreativeProtagon

Facebook: Εκτακτα περιοριστικά μέτρα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 20:19
Το Facebook προανήγγειλε τη λήψη ειδικών μέτρων για την περίπτωση που οι αμερικανικές εκλογές δημιουργήσουν πρόβλημα στις ΗΠΑ
|CreativeProtagon

Facebook: Εκτακτα περιοριστικά μέτρα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 20:19

Η δημοφιλής πλατφόρμα Facebook, μέσω του αντιπροέδρου της Νικ Κλεγκ, που διετέλεσε και αναπληρωτής πρωθυπουργός στη Βρετανία, διεμήνυσε ότι θα υιοθετήσει περιοριστικά μέτρα αν οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές οδηγήσουν σε ένα τοπίο χάους, με συγκρούσεις φανατισμένων οπαδών στους δρόμους, καταστροφές και άλλα παρόμοια.

Η είδηση αυτή κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού επιβεβαιώνει ότι οι υπεύθυνοι του Facebook προεξοφλούν, κατά κάποιον τρόπο, βιαιότητες στις ΗΠΑ, ένα είδος εμφυλίου πολέμου δηλαδή, το οποίο οπωσδήποτε θα ακολουθήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ή ακόμη και θα εξελιχθεί παράλληλα με την όλη εκλογική διαδικασία.

Ομολογούν μέσω του Κλεγκ ότι λογαριάζουν στα σοβαρά και υιοθετούν τα όποια σενάρια περί εμφυλίου πολέμου εξυφαίνονται και κυκλοφορούν και ότι εκείνοι παίρνουν τα μέτρα τους ανακοινώνοντας εγκαίρως τον «περιορισμό του περιεχομένου». Ολα τα παραπάνω πρόβαλαν οι Financial Times, σημειώνοντας ότι η αμερικανική εταιρεία έχει επεξεργαστεί την αντίδρασή της σε 70 διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα.

Το Facebook είναι από τα social media που προσπάθησαν να προλάβουν τις εντάσεις, μάλιστα στις αρχές του τρέχοντος μηνός ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται πολιτικές διαφημίσεις την εβδομάδα πριν από την εκλογική ημέρα. Επίσης ανακοίνωσε ότι έστησε το δικό του κέντρο ενημέρωσης ψηφοφόρων, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο της ψηφοφορίας.

Μέσα στα μέτρα που προωθεί το Facebook για την ημέρα των εκλογών είναι και η τοποθέτηση ενημερωτικής ετικέτας σε αναρτήσεις που δημιουργούν αμφιβολίες για το αποτέλεσμα ή προεξοφλούν τη νίκη κάποιου υποψηφίου.

Ο Κλεγκ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αναφέρθηκε σε προηγούμενες στάσεις του Facebook «σε άλλα μέρη του κόσμου». Στη Μιανμάρ ή στη Σρι Λάνκα, για παράδειγμα, όπου το Facebook περιόρισε τη διάδοση περιεχομένου που ανήρτησαν «προφίλ» που είχαν επανειλημμένως παραβιάσει τους κανόνες.

Οι τελικές αποφάσεις για την πολιτική του Facebook σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα ληφθούν με τη βαρύνουσα γνώμη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...