232
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο με το όπλο στα χέρια | YouTube

Ο Λουκασένκο πήρε το όπλο του και ειρωνεύτηκε τους διαδηλωτές

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 09:20
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο με το όπλο στα χέρια
|YouTube

Ο Λουκασένκο πήρε το όπλο του και ειρωνεύτηκε τους διαδηλωτές

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 09:20

Σε μια κρίση μια εικόνα μπορεί να πει πολλά περισσότερα από μια δήλωση. Η εικόνα του Αλεξάντρ Λουκασένκο με το όπλο στα χέρια (έστω και χωρίς σφαίρες) λέει πολλά για τις προθέσεις του.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας εθεάθη την Κυριακή να φτάνει στο σπίτι του στο Μινσκ. Ηταν ντυμένος στα μαύρα, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και κρατούσε στο χέρι ένα Καλάσνικοφ, αλλά χωρίς γεμιστήρα.

Το βίντεο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Telegram από την προεδρία της Λευκορωσίας και δείχνει τον 65χρονο πρόεδρο να κατεβαίνει από ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί στους κήπους της επίσημης προεδρικής κατοικίας. Ο Λουκασένκο πέταξε με το ελικόπτερο, μαζί με τον 15χρονο γιο του Νικολάι, πάνω από τον χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι οι αντιπολιτευόμενοι διαδηλωτές.

Ο Λουκασένκο μέσα στο ελικόπτερο μιλά στο τηλέφωνο, σε εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία της χώρας | POOL PERVOGO/Handout via REUTERS

«Έφυγαν σαν τα ποντίκια» ακούγεται να λέει ο πρόεδρος σε άλλο βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης, καθώς οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει από τη λεωφόρο Ανεξαρτησίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, η κινητοποίηση της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Μινσκ έμοιαζε να είναι αντίστοιχη με εκείνη της περασμένης Κυριακής, όταν περίπου 100.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Όμως καθώς έπεφτε το σκοτάδι και λόγω της βροχής, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...