424
Δεν είναι το κέντρο της Φαλούτζα ή του Χαλεπιού: Ειναι μια εικόνα από την γαλλική πόλη Ντιζόν | Reuters

Ντιζόν: Τσετσένοι κατά Βορειοαφρικανών με μολότοφ και Καλάσνικοφ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 19:26
Δεν είναι το κέντρο της Φαλούτζα ή του Χαλεπιού: Ειναι μια εικόνα από την γαλλική πόλη Ντιζόν
|Reuters

Ντιζόν: Τσετσένοι κατά Βορειοαφρικανών με μολότοφ και Καλάσνικοφ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 19:26

Άγριες συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων συμμοριών μετέτρεψαν την Τρίτη το βράδυ σε πεδίο μάχης για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα τους δρόμους της Ντιζόν στη Γαλλία με την αστυνομία να στέλνει επειγόντως ενισχύσεις.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ομάδες νεαρών πυρπόλησαν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων για να εκδικηθούν την καταγγελλόμενη επίθεση εις βάρος 16χρονου Τσετσένου από εμπόρους ναρκωτικών το περασμένο Σαββατοκύριακο με τις δυνάμεις καταστολής να επεμβαίνουν στη διάρκεια της νύχτας για να διαλύσουν πλήθος περίπου 150 ατόμων.

Τις ταραχές πυροδότησε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Τσετσένων και κατοίκων της συνοικίας Γκρεσίγ της γαλλικής πόλης, όπου ζουν πολλές οικογένειες βορειοαφρικανών μεταναστών και άτομα με περιορισμένο εισόδημα.

Οι Βορειοαφρικανοί πέταξαν βόμβες μολότοφ, ενώ οι Τσετσένοι ανταπάντησαν με Καλάσνικοφ, με τους πυροβολισμούς να σπάνε την ησυχία της νύχτας στην, κατά τα άλλα, ήρεμη γαλλική πόλη.

Ο εισαγγελέας της Ντιζόν διέταξε την Τρίτη ενδελεχή έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από συμμορία και για υποκίνηση στη βία, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός France Bleu.

Αυτοκίνητο έχει τυλιχθεί στις φλόγες στο κέντρο της Ντιζόν

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεκάδες Τσετσένοι χρησιμοποίησαν τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και Instagram) για να καλέσουν σε αντίποινα, σε εθνικό επίπεδο, για την επίθεση κατά ενός μέλους της κοινότητάς τους από κατοίκους με καταγωγή από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Σε αρκετά βίντεο, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί, που κυκλοφόρησαν την Κυριακή το βράδυ, διακρίνονται δεκάδες Τσετσένοι με κουκούλες να κραδαίνουν μαχαίρια και όπλα στους δρόμους του συγκεκριμένου προαστίου της Ντιζόν, ενώ παραδίπλα οι πυροβολισμοί πέφτουν… σαν το χαλάζι.

«Δεν ζούμε πλέον σε μια (λειτουργική) δημοκρατία όταν τα πράγματα καταλήγουν με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε με φανερή την πικρία στη φωνή του στο δίκτυο BFM TV ο δήμαρχος της Ντιζόν, Φρανσουά Ρεμπσαμέν, ο οποίος ταυτόχρονα καταδίκασε και την έλλειψη αστυνομικών πόρων, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν να παρέμβει άμεσα προτού χυθεί αίμα στους δρόμους.

Μάλιστα, σε μια κλασική για την ίδια, κίνηση, η ακροδεξιά ηγέτις της Εθνικής Συσπείρωσης (Rassemblement Νational) Μαρίν Λεπέν, έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα μεταβεί στη πόλη και να καταδικάσει την «βία που προέρχεται από τους ξένους μετανάστες», αλλά έπεσε στο «όχι» του δημάρχου, καθώς ο Ρεμπσαμέν της διεμήνυσε πως «άτομα με τις απόψεις της δεν είναι ευπρόσδεκτα στη Ντιζόν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...