258
Πλάνο από το βίντεο με τον εναέριο ανεφοδιασμό του ελληνικού μαχητικoύ από το αμερικανικό αεροσκάφος | YouΤube

Mήνυμα Πάιατ στην Αγκυρα με βίντεο ανεφοδιασμού ελληνικού F-16 από αμερικανικό KC-135

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 17:40
Πλάνο από το βίντεο με τον εναέριο ανεφοδιασμό του ελληνικού μαχητικoύ από το αμερικανικό αεροσκάφος
|YouΤube

Mήνυμα Πάιατ στην Αγκυρα με βίντεο ανεφοδιασμού ελληνικού F-16 από αμερικανικό KC-135

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 17:40

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε, διά του εκπροσώπου του, αντιπαραγωγικές και προκλητικές τις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, θέλοντας να κόψει τη φόρα που έχει πάρει ο Ερντογάν απειλώντας με έρευνες των τουρκικών σεισμογραφικών στα 6 μίλια από Κρήτη και Ρόδο.

Και λίγο αργότερα, ήρθε και η παρέμβαση από τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με ένα retweet γεμάτο συμβολισμούς για την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συνεργασία σε αέρα, στεριά και θάλασσα.

Το βίντεο που επέλεξε να «ανεβάσει» στον λογαριασμό του στο Twitter o επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας, ήταν από τον εναέριο ανεφοδιασμό F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας μας από αμερικανικό Boeing KC-135 Stratotanker (στρατιωτικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού).

Το βίντεο (δείτε το επάνω) ήταν μάλιστα από τον περασμένο Φεβρουάριο και η στιγμή που επέλεξε να το αναπαραγάγει ο αμερικανός πρεσβευτής είναι προφανές ότι συνδέεται με τις τελευταίες  εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Αγκυρας.

Και για όσους δεν «είδαν» εξαρχής τον συμβολισμό στο retweet του Τζέφρι Πάιατ, ακολούθησε και νέο, αυτή τη φορά με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για την απάντηση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τα παράνομα τουρκολιβυκά μνημόνια που προσπαθεί να επιβάλει ο Ερντογάν.

Καθόλου τυχαίο επίσης (τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του αμερικανού πρεσβευτή) το γεγονός ότι ο λογαριασμός της πηγής του βίντεο φέρει το όνομα «Μολών Λαβέ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...