282
Γιατροί φροντίζουν ασθενή με κορονοϊό πάνω σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου της Μόσχας | Reuters

Ρωσία, το επόμενο «ground zero» του κορονοϊού;

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2020, 11:46
Γιατροί φροντίζουν ασθενή με κορονοϊό πάνω σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου της Μόσχας
|Reuters

Ρωσία, το επόμενο «ground zero» του κορονοϊού;

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2020, 11:46

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο το απόγευμα 9.623 νέα κρούσματα κορονοϊού, που είναι και η υψηλότερη ημερήσια αύξηση στη χώρα, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 124.054.

Οπως αναφέρει ο Guardian, η Ρωσία είναι η έβδομη πιο πληγείσα χώρα παγκοσμίως, περνώντας την Τουρκία σε κρούσματα όχι όμως και σε νεκρούς, με τον απολογισμό των θανάτων να είναι μικρότερος σε σχέση με αυτόν άλλων 18 χωρών.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 1.222, καθώς 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το κέντρο που συντονίζει την απάντηση της χώρας στην επιδημία.

Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ενδέχεται να είναι το επόμενο ground zero, το επίκεντρο δηλαδή της πανδημίας, καθώς ειναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε ρυθμό άυξησης των κρουσμάτων, πίσω μόνο από το Βέλγιο.

Ωστόσο, η βορειοευρωπαϊκή χώρα έχει πληθυσμό μόλις 11.5 εκατ. (περίπου όσο η Ελλάδα), ενώ η Ρωσία σχεδόν 145 εκατ., όπερ και σημαίνει πως και τα θύματα ενδέχεται να αυξηθούν αντίστοιχα ίσως και μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο δήμαρχος της Μόσχας πάντως προειδοποίησε ότι «μέχρι και το 2% του πληθυσμού της πρωτεύουσας [δηλαδή 1 στους 50 κατοίκους] μπορεί να έχει μολυνθεί από κορονοϊό».

Εάν η εκτίμηση του δήμαρχου Σεργκέι Σομπιάνιν είναι σωστή, αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 240.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν προσβληθεί ήδη από τον Covid-19.

Πάντως, το σύστημα υγείας της χώρας είναι ήδη στα «κόκκινα», καθώς τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα είναι ήδη πακτωμένα με ασθενείς, με τα κανάλια να μεταδίδουν διαρκώς πλάνα που δείχνουν ασθενοφόρα να περιμένουν ώρες για να παραλάβουν ή να παραδώσουν ασθενείς.

Ανάμεσα στους προσβληθέντες από τον Covid-19 είναι και ο ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ο οποίος διαγνώσθηκε με κορονοϊό την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...