202
Ρώμη Μάρτιος 2020, ημέρα καραντίνας 5η: Ο Εθνικός Υμνος της Ιταλίας με κιθάρα και κλαρίνο ώστε οι υπόλοιποι γείτονες να ψάλλουν τα λόγια | REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Οι Ιταλοί σε καραντίνα, ημέρα 5η: εξέγερση κατά του κορονοϊού με τραγούδια

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 15:36
Ρώμη Μάρτιος 2020, ημέρα καραντίνας 5η: Ο Εθνικός Υμνος της Ιταλίας με κιθάρα και κλαρίνο ώστε οι υπόλοιποι γείτονες να ψάλλουν τα λόγια
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Οι Ιταλοί σε καραντίνα, ημέρα 5η: εξέγερση κατά του κορονοϊού με τραγούδια

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2020, 15:36

Το τραγούδι ένωσε τους απανταχού Ιταλούς, οι οποίοι βρίσκονται για πέμπτη ημέρα σε καραντίνα και δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Κάποιοι ψάλλουν τον Εθνικό Υμνο, άλλοι χορεύουν τη Μακαρένα… Για ό,τι έχει διάθεση ο καθένας, αρκεί να «ξεφύγουν» από την πρωτοφανή κατάσταση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα.

Κάτοικοι της Σιένα τραγουδούν το πατριωτικό «Canto della Verbena», προσπαθώντας όλοι μαζί να εμψυχώσουν τους συμπολίτες τους που βιώνουν μια εθνική τραγωδία εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Τα βίντεο έχουν γίνει viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ενα από τα βίντεο αυτά, όπως γράφει ο Guardian, τραβήχτηκε στη Σιένα, στην Τοσκάνη (κεντροδυτική Ιταλία) και έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο Twitter.

Στα πλάνα διακρίνονται κάτοικοι της περιοχής να τραγουδάνε το παραδοσιακό «Canto della Verbena» και να φωνάζουν «Ζήτω η Σιένα!».

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο τραγουδιστής Ανδρέα Σανίνο ανάρτησε βίντεο όπου Ναπολιτάνοι τραγουδούν το τραγούδι του «Abbracciame», προκαλώντας τη συγκίνηση μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου: «Μια ημέρα, θα τα αφηγούμαι όλα αυτά στα παιδιά μου και τα εγγόνια μου» έγραψε ένας χρήστης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...