240
| Intime/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πώς ο κορονοϊός άδειασε από κόσμο τις συγκοινωνίες στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 11:52
|Intime/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πώς ο κορονοϊός άδειασε από κόσμο τις συγκοινωνίες στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2020, 11:52

Μια διαφορετική ημέρα, που θύμιζε κατακαλόκαιρο ή αργίες, ξημέρωσε την Τετάρτη για τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα, καθώς οι επιβάτες ήταν σαφώς λιγότεροι, επηρεασμένοι και αυτοί από τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Χθες, πρώτη ημέρα με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, ακόμη και τις ώρες αιχμής (πρωί και απόγευμα) οι συρμοί και τα οχήματα εκτελούσαν δρομολόγια σχεδόν άδεια από επιβάτες, παρατήρησε η «Καθημερινή» στο ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Κασσίμη.

Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά μέσα στην ημέρα. Πάντως τις ώρες εκτός αιχμής, που δεν εξυπηρετούν τις μετακινήσεις από και προς την εργασία, η κίνηση αυξήθηκε ελαφρά, χωρίς να προσεγγίζει μια τυπική καθημερινή ημέρα.

Μεγάλη ήταν μείωση των μετακινήσεων και στους δρόμους της Αθήνας, γεγονός που οφείλεται και στη μείωση των μετακινήσεων από και προς τα σχολεία. Συγκοινωνιολόγοι εκτιμούν ότι περιορίστηκε και η μετακίνηση των εργαζομένων γονέων οι οποίοι παρέμειναν στο σπίτι λόγω παιδιών.

Ζητούμενο παραμένει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες, με την εξομάλυνση της κατάστασης με τα σχολεία, αλλά και με την ενεργοποίηση της δυνατότητας των γονέων να παίρνουν άδειες , όπως προβλέπεται από τα έκτακτα μέτρα.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ προχωρά συστηματικά σε καθαρισμούς και σε απολυμάνσεις στους σταθμούς με έμφαση σε σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες, όπως τα εκδοτικά και τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Οι συρμοί και τα οχήματα μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται, επίσης με έμφαση στα σημεία που ακουμπούν οι επιβάτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...