296
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ | skaitv.gr/live

Βρούτσης: Τον Ιανουάριο το νέο Ασφαλιστικό – τι θα γίνει με εισφορές και αναδρομικά

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2019, 11:14
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ
|skaitv.gr/live

Βρούτσης: Τον Ιανουάριο το νέο Ασφαλιστικό – τι θα γίνει με εισφορές και αναδρομικά

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2019, 11:14

Θέμα χρόνου είναι η κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έδωσε, μεταξύ άλλων, μια πρώτη εικόνα για το που θα κινηθούν οι εισφορές.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά  ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί τον Ιανουάριο.

Ο υπουργός παρουσίασε το ύψος των εισφορών για τους μη μισθωτούς. Θα ξεκινούν από τα 126 ευρώ για όσους έχουν λιγότερα από πέντε έτη. Στα άλλα έξι επίπεδα θα κλιμακώνονται ως εξής:

Α επίπεδο: 210 ευρώ

Β επίπεδο: 252 ευρώ

Γ επίπεδο: 302 ευρώ

Δ επίπεδο: 363 ευρώ

Ε επίπεδο: 435 ευρώ

ΣΤ επίπεδο: 566 ευρώ

Διευκρίνισε ακόμη ο υπουργός ότι στις αρχές κάθε νέου έτους, ο επαγγελματίας θα μπορεί να επιλέγει το επίπεδο της εισφοράς και, αν επιθυμεί, θα το αλλάζει.

Σε ερώτημα για τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού, ο υπουργός είπε ότι ένας εργαζόμενος ο οποίος εργάζεται ως μισθωτός και ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έχει παράλληλη ασφάλιση ενώ θα πάρει και μεγαλύτερη σύνταξη.

Για τα αναδρομικά είπε ότι τα μόνα που αυτή τη στιγμή είναι δεδομένα και βεβαιωμένα πως θα λάβουν οι συνταξιούχοι, «είναι αυτά που έχουν προκύψει στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ από τις 4/10/2019 και μετά, όσον αφορά τις κύριες συντάξεις και τη βελτίωση της ανταποδοτικότητας, και όσον αφορά και τις επικουρικές συντάξεις και αυτές που έχουν κοπεί πάνω από τα 1.300 ευρώ».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε δεσμευτεί όλοι στην κυβέρνηση ότι τα χρήματα θα επιστραφούν, πάντα συνδυαστικά με την δυνατότητα και την αντοχή της εθνικής μας οικονομίας. Δεν υπάρχουν λεφτά κάπου μαζεμένα σε κάποιο συρτάρι και λέμε ‘’α τι ωραία θα τα μοιράσουμε’’. Είμαστε μια σοβαρή κυβέρνηση».

Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ακόμη ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων όπως και ότι η εθνική σύνταξη «παραμένει ίδια».

Τέλος, σημείωσε ότι μακροχρόνια επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να εκδίδονται ηλεκτρονικά όλες οι συντάξεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...