767
Η Ελένη Ζαρούλια «στο σκαμνί» | INTIMEnews

Δίκη ΧΑ: H (εριστική) Ζαρούλια απολογήθηκε σε 10 λεπτά! «Υπάνθρωποι μάς έφεραν αρρώστιες»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 14:07
Η Ελένη Ζαρούλια «στο σκαμνί»
|INTIMEnews

Δίκη ΧΑ: H (εριστική) Ζαρούλια απολογήθηκε σε 10 λεπτά! «Υπάνθρωποι μάς έφεραν αρρώστιες»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 14:07

Ισχυριζόμενη ότι δεν είχε μάθει τίποτα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παρά την επόμενη ημέρα, η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια (σύζυγος του αρχηγού της  νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου) χρειάστηκε κάτι περισσότερο από δέκα λεπτά για να ολοκληρώσει την απολογία της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Η κατηγορούμενη επέμεινε με τη σειρά της στον ισχυρισμό των ομοϊδεατών της περί πολιτικής δίωξης κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ για μία ακόμη φορά επιδόθηκε σε ένα από τα γνωστά της παραληρήματα για τους ξένους «που φέρνουν αρρώστιες και γεμίζουν τις ελληνικές φυλακές».

«Είμαι βουλευτής του Κοινοβουλίου με σταυρό από το 2012 μέχρι τελευταία. Πως είναι δυνατόν για τους 18 βουλευτές να ήξερε ο ελληνικός λαός ότι είμαστε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης και να μας ψήφισε; Η δίωξη είναι καθαρά πολιτική. Αυτό έχω να πω και τίποτα άλλο. Αν δεν είχα εκλεγεί, δεν θα ήμουν εδώ», υποστήριξε στην αρχή της απολογία της.

Κατά την είσοδο της Ζαρούλια στην αίθουσα, οι συνήγοροί της ζήτησαν από τους φωτορεπόρτερ να μην βγάζουν φωτογραφίες

Ερωτηθείσα αν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, η Ελένη Ζαρούλια αρκέστηκε να πει: «Είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα, πιστεύω ότι είμαι μέλος. Τί να σας πω; Τον στηρίζω, είναι η οικογενεια μου».

Οπώς προαναφέρθηκε, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Ζαρούλια ισχυρίστηκε ότι το έμαθε τις μεσημεριανές ώρες της επόμενης ημέρας, ενώ ήταν μαζί της ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Με πήραν τηλεφωνο από τα γραφεία και μου είπαν ότι μπήκαν στα γραφεία και έψαχναν, μου είπαν τί εγινε και ενημέρωσα το σύζυγό μου», δήλωσε απαντώντας στις ερωτήσεις του προεδρείου.

Εισαγγελέας: Είστε σίγουρη ότι το μάθατε την επομένη; Ήρθε ένας μάρτυρας εδώ και είπε πως αμεσως μετά το συμβάν ο συζυγος είχε επικοινωνία για να μάθει τί έγινε.

Ζαρούλια: Δεν ξέρω τί λεει αυτός. Εχετε ανοίξει τα τηλέφωνά μας και τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Δημοσιογραφος είναι ο μάρτυρας και ξερετε τώρα….

Ομοίως για την αναφορά της στα «παιδιά με τα μαύρα», εξήγησε ότι το είπε «ορμούμενη από αυτά που έβλεπα εκείνη τη στιγμή στην ομιλία μου» (δηλ. τους χρυσαυγίτες με τα μαύρα ρούχα). «Πρέπει κάτι να πούμε στις ομιλίες μας και μας ερχεται ατάκα με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε»,  ανέφερε συγκεκριμένα.

Από την ολιγόλεπτη απολογία της δεν έλειψε ένα ακόμα παραλήρημα κατά των μεταναστών που «έφεραν αρρώστιες» στη χώρα μας και «γέμισαν τις ελληνικές φυλακές».

«Η θέση μου είναι αυτή με το ελληνικό λαό και το νόμο. Όποιος είναι παράνομος να φύγει, όποιος είναι νόμιμα να μείνει. Ή κάνω λάθος; Καταργήθηκε ο νόμος;» διερωτήθηκε για την αντιμετώπιση των παράνομα εισερχόμενων στην χώρα.

«Αυτό δικαιολογεί το χαράκτηρισμο υπάνθρωπος;» την ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου (με αφορμή χαρακτηρισμό που είχε χρησιμοποιήσει η κατηγορούμενη σε παλαιότερη ομιλία της).

«Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός», απάντησε εκείνη.

Πρόεδρος: Εχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;

Ζαρούλια: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στος φυλακές;

Γρέγος: «Δεν με χαλάνε οι στολές παραλλαγής»

Στη γραμμή της πολιτικής δίωξης και της «σκεωρίας κατά της Χρυσής Αυγής» έμεινε προηγουμένως και ο πρώην βουλευτής του κόμματος Αντώνης Γρέγος (φωτ. κάτω).

«Θέλω να πω ότι βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα γιατί δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βαρος της Χρυσής Αυγής που είναι νόμιμο κόμμα. Θεωρώ ότι επειδή εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είμαι κατηγορούμενος. Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου», δήλωσε ενώπιον του  δικαστηρίου.

Αν και δήλωσε άγνοια για τα τάγματα εφόδου της οργάνωσης και το μιλιταριστικό στυλ των οπαδών της, ο Γρέγος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν τον χαλάνε» οι στολές παραλλαγής και τα μαύρα μπλουζάκια.

Ερωτηθείς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε πως είναι καταδικαστέα ενέργεια, αλλά όπως υποστήριξε, «δεν δόθηκε εντολή από κανέναν και δεν σημαίνει ότι αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη, κατηγορούνται όλοι για αυτό».

«Οποιαδήποτε καταδικαστική απόφαση έχει βγει είναι σεβαστή, από κει και πέρα δε σημαίνει κάποιος που είναι οπαδός κόμματος θα σύρει το τρίτο κόμμα σε δίκη», επανέλαβε για όσα περιλαμβάονται στη δικογραφία της ΧΑ.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί (!) με τη δολοφονία Φύσσα, ενώ κληθείς να σχολιάσει την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, παραδέχθηκε ότι τον ξένισε όταν την άκουσε, αλλά στην πορεία κατάλαβε ότι εννοούσε το πολιτικό κόστος.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης, ο Αντώνης Γρέγος ήταν επικεφαλής ομάδων της νεοναζιστικής οργάνωσης που έκαναν ελέγχους στη Βόρεια Ελλάδα (αντιποίηση αρχής), ενώ τον Αύγουστο του 2013 του αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας λόγω εκπυρσοκρότησης του όπλου του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...