240
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ | EPA/ANDY RAIN

Οι εκλογές του Μπόρις είναι παγίδα για τους Εργατικούς, προειδοποιεί ο Τόνι Μπλερ

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 14:33
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ
|EPA/ANDY RAIN

Οι εκλογές του Μπόρις είναι παγίδα για τους Εργατικούς, προειδοποιεί ο Τόνι Μπλερ

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2019, 14:33

Με τη Βρετανία να οδεύει προς ένα άτακτο Brexit στις 31 Οκτωβρίου και τη φημολογία για πρόωρες εκλογές να επιμένει, ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ προειδοποιεί το κόμμα του να μην πέσει στην παγίδα που θέλει να στήσει η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, είπε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Τόνι Μπλερ, «γνωρίζει ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία ως πρόταση από μόνο του μπορεί να αποτύχει, αλλά εάν την αναμείξει με το ζήτημα Κόρμπιν στις εκλογές, θα μπορούσε να επιτύχει, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία αντιτίθεται σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, διότι ορισμένοι μπορεί να φοβούνται περισσότερο μία πρωθυπουργία Κόρμπιν».

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος «πρέπει να δει σε μία εκλογική αναμέτρηση πριν από το Brexit την “παγίδα ελεφάντων” που αυτή αποτελεί», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Είναι σημαντικό για την κυβέρνηση να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής των Κοινοτήτων και αυτό αποτελεί ουσιαστικό θέμα εμπιστοσύνης: Ποιος θα ελέγχει την νομοθετική ατζέντα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ή ο Μπόρις Τζόνσον;», πρόσθεσε.

«Εάν η κυβέρνηση προσπαθήσει να προκαλέσει τώρα εκλογές, το Εργατικό Κόμμα πρέπει να ψηφίσει κατά», τόνισε ακόμη ο Τόνι Μπλερ.

Οι βρετανοί βουλευτές που επιδιώκουν να αποκλείσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία ελπίζουν να επιτύχουν την ψήφιση νομοθεσίας τις πρώτες ώρες της επαναλειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων αύριο Τρίτη.

Το BuzzFeed μετέδωσε ότι οι βουλευτές που αντιτίθενται σε μία μη συντεταγμένη αποχώρηση είναι διαιρεμένοι ως προς το αν η νομοθεσία πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο ή σε διάστημα δύο ημερών, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...