213
Η Λάνα ντελ Ρέι | EPA/NINA PROMMER

«Ψάχνω την Αμερική μου»: Η Λάνα ντελ Ρέι έγραψε τραγούδι για τις μαζικές δολοφονίες

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 16:32
Η Λάνα ντελ Ρέι
|EPA/NINA PROMMER

«Ψάχνω την Αμερική μου»: Η Λάνα ντελ Ρέι έγραψε τραγούδι για τις μαζικές δολοφονίες

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 16:32

Τα τραγικά περιστατικά του Σαββάτου στις ΗΠΑ, με τις δύο μαζικές δολοφονίες σε διάστημα λίγων ωρών, ενέπνευσαν στην ποπ τραγουδίστρια Λάνα ντελ Ρέι ένα τραγούδι, στο οποίο «αναζητά την Αμερική της».

Ελάχιστες ώρες αφότου το έγραψε, η Λάνα Ντελ Ρέι ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο να το τραγουδά στο στούντιο ηχογράφησης. Ο παραγωγός Τζαν Αντόνοφ παίζει κιθάρα.

«Ακόμη αναζητώ τη δική μου Αμερική», τραγουδά η Ντελ Ρέι, «μία Αμερική χωρίς όπλα, όπου οι σημαίες κυματίζουν ελεύθερα. Χωρίς βόμβες στον ουρανό, μόνο πυροτεχνήματα, εσένα και έμενα».

Στο μικρό κείμενο που συνοδεύει το βίντεο η Ντελ Ρέι εξηγεί ότι δεν είναι πολιτικός και δεν προσπαθεί να γίνει, «οπότε ζητώ συγγνώμη που έχω γνώμη».

Μέσα στην ίδια ημέρα 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά δύο νεαρών ανδρών, στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντέιτον του Οχάιο. Στην πρώτη περίπτωση ο δράστης αφού σκότωσε 22 ανθρώπους συνελήφθη και στη δεύτερη έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Το διπλό σοκ δεν άφησε ασυγκίνητους μουσικούς και καλλιτέχνες, ανέφερε το BBC, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξέφρασαν την οργή τους για την έλλειψη δράσης από την πλευρά των πολιτικών.

Η Cardi B, ο Chuck D, ο Τζον Λέτζεντ και ο Μπίλι Ρέι Σάιρους (πατέρας της Μάιλι) ήταν μεταξύ αυτών που έκαναν δηλώσεις κατά της (συχνά ανεξέλεγκτης) οπλοκατοχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...