410
Η viral στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής | Τwitter

«Μια ματιά σου μόνο φτάνει»: viral το «δολοφονικό» βλέμμα Βαρουφάκη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 16:33
Η viral στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής
|Τwitter

«Μια ματιά σου μόνο φτάνει»: viral το «δολοφονικό» βλέμμα Βαρουφάκη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 16:33

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν καταπέλτης στην ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης – την πρώτη μετά την επανείσοδό του στο κοινοβούλιο. Αλλά όχι τόσο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο για την προηγούμενη, αυτή του Αλέξη Τσίπρα.

Το σίγουρο είναι ότι  είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή έφερε σύννεφα πάνω από τα κεφάλια των πρώην «συντρόφων» του κ. Βαρουφάκη, καθώς συχνά – πυκνά θα τον ακούν να τους περιγράφει πώς από «επαναστάτες της Πρώτης Φοράς Αριστερά» μεταλλάχθηκαν στους καλύτερους εκτελεστές των μνημονιακών επιταγών και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι στους «δρόμους του αγώνα» που όψιμα θυμήθηκε εσχάτως ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτηριστική του… μένους που έχει για την (δια)κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν η στόχευση των σχολίων του κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του από το βήμα της Βουλής.

«Την ‘αξιοπιστία’ του κ. Τσίπρα στα μάτια των δανειστών, δεν θα την φτάσετε ποτέ», είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Όσο και να προσπαθήσετε (…)οι Μέρκελ, Σολτζ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Σια θα παραμείνουν πιο εντυπωσιασμένοι από την αποτελεσματικότητα με την οποία ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ, παρήγαγε υπερ-πλεονάσματα, χάρισε τα αεροδρόμια, τα τρένα», παρατήρησε ο κ. Βαρουφάκης, για να προσθέσει με νόημα: «Στην καλύτερη για εσάς περίπτωση, να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του κ. Τσίπρα. Πιο αξιόπιστο από εκείνον, ποτέ»!  

Και « δύο χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2018, υπό την αριστουργηματική προπαγάνδα της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια, υπέγραψαν το 4ο μνημόνιο, διάρκειας έως το 2060, που εξασφάλισε νέα δάνεια από τα οποία θα προσποιείστε ότι αποπληρώνετε τους δανειστές μέχρι το 2021 και, το πιο σημαντικό, έσπρωξε 100 δισ. αποπληρωμών που ήταν να γίνουν τη δεκαετία του ’20 για μετά το 2032, φυσικά τοκιζόμενα. Κανονικά, θα έπρεπε να κάνετε ένα μικρό εικόνισμα στον κ. Τσίπρα καθώς ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας απερχόμενος πρωθυπουργός δεν ευεργέτησε τόσο γενναιόδωρα τον διάδοχό του», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 που όπως αβίαστα προκύπτει, στην πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο εστιάσε περισσότερο στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης.

Αμέσως μετά, καθώς κατέβαινε από το βήμα, όλα τα παραπάνω -ακόμα και η ψυχολογική φόρτιση του πρώην υπουργού των Οικονομικών- συμπυκνώθηκαν σε ένα φαρμακερό βλέμμα του κ. Βαρουφάκη προς τον διάδοχό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Εκείνος πάντως, προτίμησε να το αποφύγει κοιτάζοντας κάτω, όπως και ο (πρώην υπουργός) Θοδωρής Δρίτσας που έκανε ότι κοίταζε αλλού.

Μία εικόνα δηλ., χίλιες λέξεις, καθώς προμηνύεται ενδιαφέρουσα κοινοβουλευτική συνέχεια στο δίπολο αυτό της Πρώτης Φοράς Αριστερά…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...