242
Οι φλόγες «έγλειψαν» τα πρώτα σπίτια της Δίβρης | LamiaNow

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φθιώτιδα – Εκκενώθηκε η Δίβρη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 18:17
Οι φλόγες «έγλειψαν» τα πρώτα σπίτια της Δίβρης
|LamiaNow

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φθιώτιδα – Εκκενώθηκε η Δίβρη

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2019, 18:17

Τέσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν ταυτόχρονα στη Φθιώτιδα το απόγευμα της Τετάρτης σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με χειρότερη αυτή στη Δίβρη όπου οι φλόγες έφτασαν τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, συγκεντρώθηκαν σε ασφαλές σημείο και το χωριό εκκενώθηκε.

Παράλληλα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης τόσο από τις υπηρεσίες της Φθιώτιδας, όσο και από την Ευρυτανία και τη Φωκίδα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών του βόρειου τμήματος του χωριού και ευτυχώς η φωτιά στη συνέχεια έφυγε προς το βουνό.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και αυτή την ώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους του χωριού, προκειμένου να αποτρέψει όσους ενδεχομένως θα ήθελαν να κινηθούν προς τις περιουσίες τους.

Στη Δίβρη βρίσκονται ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα.

Επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας μαζί με τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά, κοντά στη Μονή της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, σε δασική έκταση πλησίον του δημοτικού κυνοκομείου Λαμίας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε επίσης την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπου επίσης σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, όπου ευτυχώς δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις, αφού οι πυροσβέστες πρόλαβαν και την «έπιασαν» πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...