709
Ο Κερκ και η Αν Ντάγκλας, αγαπημένοι σε όλα τα στάδια της ζωής τους | CreativeProtagon/Facebook

Κερκ Ντάγκλας και Αν Μπάιντενς: έρως 100 χρόνων (και βάλε)!

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 15:41
Ο Κερκ και η Αν Ντάγκλας, αγαπημένοι σε όλα τα στάδια της ζωής τους
|CreativeProtagon/Facebook

Κερκ Ντάγκλας και Αν Μπάιντενς: έρως 100 χρόνων (και βάλε)!

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2019, 15:41

Ηταν 1954 και ο σταρ του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας ήταν ήδη τέσσερα χρόνια παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, Αν Μπάιντενς. Σε ένα ερωτικό ραβασάκι, της έγραφε: «Αγάπη μου, αν είμαστε μαζί μέχρι τα 100, και πάλι θα έχουμε πάρα πολλά πράγματα να πούμε». Και κάπως έτσι, η (προσ)ευχή του εισακούστηκε. Εκείνος έφτασε και ξεπέρασε τα 100, γιορτάζοντας τα 102 του χρόνια στις 9 Δεκεμβρίου 2018. Εκείνη, τον ακολουθεί στην μακροημέρευση καθώς, σήμερα 23 Απριλίου 2019, είναι τα γενέθλιά της και συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.

Τον ερχόμενο Μάιο, πρόκειται να κλείσουν 65 χρόνια έγγαμου βίου. Η ιστορία τους μαρτυρά έναν πολύ μεγάλο έρωτα και σε μεγάλο βαθμό ερμηνεύεται από τους ίδιους, μέσα από το βιβλίο που συνυπέγραψαν και κυκλοφόρησαν το 2017 με τίτλο: «Κερκ και Αν: Γράμματα Αγάπης, Γέλιου και μία Ολόκληρη Ζωή στο Χόλιγουντ» (Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter and a Lifetime in Hollywood).

Η Αν Μπάιντενς και ο Κερκ Ντάγκλας σε τουρνουά τένις στη Νέα Υόρκη το 2007 (EPA/ANDREW GOMBERT)

Εχουν όντως πολλά πράγματα να πουν ο ένας στον άλλο μετά από τόσα χρόνια κοινής ζωής; Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός το είχε επιβεβαιώσει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου, που περιλαμβάνει πολλές άγνωστες πτυχές του έρωτά τους.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της Corriere della Sera, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην οικία Ντάγκλας θα έχει ετοιμαστεί μία μεγάλη γιορτή για τα εκατοστά γενέθλια της Αν, όπως συνέβη και με τα 102α του Κερκ, με τον αριθμό 102 να είναι σχηματισμένος στην πόρτα του σπιτιού με λευκά τριαντάφυλλα».

Πάντα μαζί, πάντα αχώριστοι. Η Αν γεννήθηκε το 1919 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Αφιέρωσε τη ζωή της στη φιλανθρωπική δράση, είχε όμως ασχοληθεί και με την κινηματογραφική παραγωγή και είχε κάνει και μερικές ερασιτεχνικές εμφανίσεις ως ηθοποιός.

Η Αν Μπάιντενς και ο Κερκ Ντάγκλας μαζί με ένα άλλο διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ, τον γιο του Κερκ, Μάικλ Ντάγκλας και την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, το 2010 (EPA/JUSTIN LANE)

Στο βιβλίο «Κερκ και Αν», εκείνη αφηγείται πώς γνωρίστηκε με τον Κερκ στο Παρίσι το 1953. Εκείνος αναζητούσε μία δίγλωσση βοηθό και εκείνη αρχικά δεν ήθελε να δεχτεί τη δουλειά, γιατί το ύφος του ηθοποιού την είχε νευριάσει. Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν οι φίλοι της προκειμένου να την πείσουν και τελικά τα κατάφεραν. Εκείνη την εποχή, ο Ντάγκλας ήταν διαζευγμένος. Η πρώτη του σύζυγος και μητέρα του διάσημου Μάικλ (Ντάγκλας), ήταν η Νταϊάνα Ντιλ. Ηταν όμως αρραβωνιασμένος με την ηθοποιό Αννα Μαρία Πιεράντζελι και ανάγκασε την Αν να τον συνοδεύσει, προκειμένου να διαλέξει βέρα για την μνηστή του.

Οταν η Αν πρωτογνώρισε τον Κερκ το 1953, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι έναν χρόνο μετά, θα τον παντρευόταν. «Μιλούσαμε επί ώρες, καταλάβαινα ότι κάτι γεννιόταν ανάμεσά μας, ότι εκείνον τον άνδρα μπορούσα να τον ερωτευθώ» γράφει χαρακτηριστικά. Ο Κερκ άρχισε να την πολιορκεί, την προσκάλεσε σε δείπνο, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Και ήταν αυτή ακριβώς η συμπεριφορά της που τον κέρδισε.

(EPA/JOSHUA GATES WEISBERG)

Για τον Κερκ, η Αν είχε κάποιες ποιότητες που δεν ήταν συνηθισμένος να βλέπει στις ηθοποιούς τις οποίες φλέρταρε. «Δεν ήταν νευρωτική σαν την Τζιν Τίρνεϊ» γράφει ο ηθοποιός, που άλλωστε δεν φημίζεται για τους τρόπους του όταν έχει να κάνει με παλιές του κατακτήσεις. Και συνεχίζει το εγκώμιο της αγαπημένης του αντι-σταρ: «Η Αν ήταν μία γυναίκα σοφιστικέ, σε αντίθεση με την “κάστα” της Πιεράντζελι, η οποία έφερνε πάντα και τη μητέρα της μαζί στα ραντεβού μας. Ενιωσα κάτι παραπάνω από ερωτευμένος, ένιωσα εκστασιασμένος μαζί της».

Ο Κερκ σβήνει τα κεριά στα 101α γενέθλια του, μαζί με τους γιους του Μάικλ και Τζόελ, και φυσικά δίπλα στην αγαπημένη του Αν, το 2017 (Michael Douglas/Facebook)

Εκτός λοιπόν από τα εκατοστά γενέθλια της Αν, πλησιάζει ακόμα μία σημαντική ημερομηνία για το αχώριστο ζεύγος: στις 29 Μαΐου 2019 κλείνουν 65 χρόνια γάμου. Εχουν αποκτήσει δύο γιους μαζί. ο Πίτερ γεννήθηκε το 1955 και ο Ερικ το 1958 και πέθανε το 2004. Ο πιο διάσημος γιος του Κερκ, ο Μάικλ, 74 ετών σήμερα, έχει πολύ καλές σχέσεις με τη «μητριά» Αν.

Πρόκειται λοιπόν για μία ιστορία αγάπης που αντέχει στον χρόνο και σπάει όλα τα ρεκόρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...