162
|

Υπέρ της αποφυλάκισης Ριχάρδου και η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 18:02

Υπέρ της αποφυλάκισης Ριχάρδου και η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2018, 18:02

Τη διακοπή της προσωρινής κράτησης και για τους οκτώ κατηγορούμενους της υπόθεσης «Ριχάρδος» πρότεινε στο Δικαστικό Συμβούλιο (μετά την ακακρίτρια) και η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός συμφωνεί με την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απόλυσης των προφυλακισμένων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, κρίνοντας ότι από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών “δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως”.

Μετά την ανακρίτρια και η εισαγγελέας δείχνει να συμφωνεί ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η ικογραφία κατά των εμπλεκομένων  δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, γεγονός που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.

Πλέον το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται τη  Δευτέρα να αποφανθεί  επί του θέματος. Η τελική απόφαση πολύ δύσκολα θα διαφέρει από την πρόταση ανακρίτριας και εισαγγελέως κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι , σε μία εξέλιξη που θα οδηγήσει -και επίσημα-  σε πρωτοφανές φιάσκο την όλη υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...