587
Ελλείψει άλλων μέσων, έπιασαν δουλειά οι ειδικοί στην εξύφανση σεναρίων για να χτυπηθεί ο Κώστας Σημίτης | INTIMEnews

Το «μυστικό του Κορακοχωρίου» για το C4I και άλλες συριζαϊκές ιστορίες

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2018, 15:13
Ελλείψει άλλων μέσων, έπιασαν δουλειά οι ειδικοί στην εξύφανση σεναρίων για να χτυπηθεί ο Κώστας Σημίτης
|INTIMEnews

Το «μυστικό του Κορακοχωρίου» για το C4I και άλλες συριζαϊκές ιστορίες

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2018, 15:13

Μία  καταγραφή στο ημερολόγιο της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του Mr. Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, ήταν αρκετή για να ανοίξει μία ακόμη σελίδα στην κατευθυνόμενη σεναριολογία των ημερών με στόχο τον Κώστα Σημίτη.

Στη δικογραφία του C4Ι περιλαμβάνεται όντως νέα κατάθεση της κυρίας Τσακάλου στον ειδικό εφέτη ανακριτή Δημήτριο Ορφανίδη (τον Νοέμβριο του 2017), με βάση τη συγκεκριμένη καταχώριση στο επαγγελματικό ημερολόγιό της:  4 Μαρτίου 2003, «Κορακοχώρι Ηλείας» (το χωριό όπου ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί το εξοχικό του και αμπελώνες).

Σύμφωνα με συμπληρωματική κατάθεση το 2017 της ιδιαιτέρας του ισχυρού άνδρα της Siemens,  ο κ. Χριστοφοράκος για λόγους που δεν έχουν ακόμη εξηγηθεί πραγματοποίησε ταξίδι «αστραπή» στο Κορακοχώρι Ηλείας, έγραψε ο φιλοκυβερνητικός Τύπος.

Στις 27 του περασμένου μήνα ήρθε με πηχυαίους τίτλους στα πρωτοσέλιδα η «αποκάλυψη» για τις «σχέσεις» του πρώην Πρωθυπουργού με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο:

«Δημοκρατία»: «Κρύβει μυστικά το Κορακοχώρι. Ο Χριστοφοράκος έψαχνε ελικόπτερο για να πάει (;) στο χωριό του Σημίτη. Οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Τσακάλου». «Προφανώς ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάποια περίεργη συνάντηση στο χωριό του πρώην πρωθυπουργού εντόπισε στα χιλιάδων σελίδων ημερολόγια που προσκόμισε η γραμματέας του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Κατερίνα Τσακάλου».

 «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Καταθέσεις-φωτιά για την κυβέρνηση Σημίτη. Ποιους “καίνε” τα ημερολόγια της γραμματέως του ισχυρού άνδρα της γερμανικής εταιρείας» –  «Ο Κανελακόπουλος και το Κορακοχώρι».

«Εστία»: «Τι “δουλειά” είχε ο Χριστοφοράκος στο Κορακοχώρι, κ. Σημίτη; Δικογραφία-φωτιά στη Βουλή – 4 off shore και 15 εκατ. ευρώ μίζες για το C4I». «Στο ημερολόγιο της κυρίας Τσακάλου που κατετέθη στην Εξεταστική και πρέπει να επαναξιολογηθεί υπό το φως των νέων δεδομένων, για το έτος 2003, υπάρχουν εγγραφές για επαφές με Σημίτη – Σρέντερ και για επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Siemens στο Κορακοχώρι».

Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο ανακριτής Ορφανίδης είχε επιδείξει ιδιαίτερη επιμονή στις ερωτήσεις του για το θέμα του Κορακοχωρίου, όπου βάσει της σημείωσης στο ημερολόγιο Τσακάλου ο Χριστοφοράκος εμφανιζόταν να πραγματοποιεί επίσκεψη, μεταβαίνοντας μάλιστα με το ελικόπτερό του!

«Το όνομα Βασ. Κανελλακόπουλος σας είναι γνωστό; Η σχετική καταχώρισή του στις 4/3/2003 στο επαγγελματικό σας ημερολόγιο με τη διευκρίνιση «Κορακοχώρι Ηλείας» σας θυμίζει κάτι; Ξέρετε κάτι σε σχέση με αυτό;» ήταν η ερώτηση του ανακριτή στην κυρία Τσακάλου.

«Δε θυμάμαι κάτι σε σχέση με αυτό το όνομα. Το όνομα αυτό πιθανώς να αναφέρεται σε χειριστή ελικοπτέρου. Έχω την εντύπωση ότι έχω ξανακούσει το όνομα αυτό. Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω», απάντησε η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου (δείτε το σχετικό απόσπασμα κάτω).

Το ερώτημα που προέκυψε συμπυκνώθηκε στο εξής επικοινωνιακά εκμεταλλεύσιμο: «τι ήθελε το ελικόπτερο του Χριστοφοράκου στο Κορακοχώρι (σ.σ. όπου βρίσκεται το κτήμα Σημίτη);».

Μαζί με την κατάθεση Τσακάλου όμως υπήρχε και άλλη μία, αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής» : αυτή του Βασίλη Κανελλακόπουλου, διεθύνοντος συμβούλου του οινοποιείου «Κτήμα Μερκούρη», το οποίο συνεργάζεται με τον Κώστα Σημίτη έχοντας την εκμετάλλευση τμήματος των αμπελώνων του πρώην Πρωθυπουργού.

Στην  κατάθεσή του αυτή, ο κ. Κανελλακόπουλος περιγράφει επικοινωνία που είχε με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο το 2003, ο οποίος του είχε ζητήσει τότε να επισκεφθεί το οινοποιείο.

Στα ερωτήματα που του ετέθησαν αν έμαθε κάτι περί «επίσκεψης Χριστοφοράκου στον Σημίτη», «μήπως ο Χριστοφοράκος δεν πήγε στο Κτήμα Μερκούρη, αλλά κατευθείαν στον Σημίτη» κ.α. τέτοια που παραπέμπουν σε αστυνομικό μυθιστόρημα, ο κ.  Κανελλακόπουλος απάντησε ότι το Κορακοχώρι είναι μικρό και ότι αν πήγαινε εκεί ελικόπτερο θα το έβλεπαν και θα το άκουγαν όλοι.

Εν τω μεταξύ βέβαια, μιντιακά ο κ. Κανελλακόπουλος έγινε σκέτο Κανελακόπουλος (με ένα λάμδα), που μετατράπηκε βολικά σε «πιλότος του ελικοπτέρου» του  Χριστοφοράκου.

Και όλα αυτά μόνο μόνο για να δέσει το σενάριο της επίσκεψης του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Siemens στον Κώστα Σημίτη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...