427
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης | Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Μια συμβουλή στους συνομήλικους μου – Ελέγχετε την υγεία σας»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 11:08
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
|Nikos Libertas / SOOC

Θεοδωράκης: «Μια συμβουλή στους συνομήλικους μου – Ελέγχετε την υγεία σας»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2017, 11:08

Μια συμβουλή προς τους συνομηλίκους του, να εξετάζονται συχνά, έχει να δώσει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος προ ημερών είχε αποκαλύψει και ότι έκανε εγχείρηση για την αντιμετώπιση νεοπλασίας, αλλά και ότι θα χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή για το επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι γνώριζε για το πρόβλημα της υγείας του από τον Απρίλιο, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο σε έλεγχο ρουτίνας στο νοσοκομείο της Αεροπορίας.

«Τα τελευταία χρόνια, μέσα στην καταιγίδα, το μόνο που δεν σκεφτόμουν ήταν να κάνω έναν έλεγχο. Αυτό μπορείτε να το διαβάσετε και ως μια συμβουλή στους συνομηλίκους μου», επισήμανε.

Για την περιπέτεια του ίδιου και άλλων ασθενών πρόσθεσε: «Εγώ δεν είχα ουρές και αναμονή. Και δεν θα προσποιηθώ το αντίθετο. Τα νοσοκομεία μας όμως υποφέρουν. Οχι σήμερα. Πάντα. Εχουμε καλούς γιατρούς, ήρωες νοσηλευτές αλλά μας λείπουν τα μέσα. Από κρεβάτια μέχρι και φάρμακα πολλές φορές. Στην Ιταλία το 80% των επεμβάσεων είναι ρομποτικές, εδώ στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουμε ούτε ένα ρομπότ. Λες και δεν μας ενδιαφέρει να μειώσουμε τον πόνο και την ταλαιπωρία. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα νέο σχέδιο με προτεραιότητα στον άρρωστο».

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές διεργασίες, ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές ενώ χαρακτήρισε «αστείες θεωρίες» την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και οι 153 δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε μία μέρα εξουσίας».

Ερωτώμενος για τα δημοσκοπικά χαμηλά ποσοστά του Ποταμιού και την πιθανότητα να μείνει το Ποτάμι εκτός Βουλής λόγω της πόλωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, ο κ. Θεοδωράκης απαντά ότι η εκτίμησή του είναι η αντίθετη.

«Οσο περνάει ο χρόνος, τόσο ο κόσμος θα αντιλαμβάνεται ότι αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με διαφορετικό τρόπο από αυτό που ξέρουν τα παλιά κόμματα. Είδατε τι κάνει ο Μακρόν στη Γαλλία; Αυτός είναι ο δρόμος. Τολμηρές αποφάσεις χωρίς δεξιές ή αριστερές παρωπίδες. Και αυτόν τον δρόμο στην Ελλάδα μόνο το Ποτάμι τον έχει μελετήσει».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που έκλεισε, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «η διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν για άλλη μια φορά αργή, χωρίς σχέδιο και με το βλέμμα μόνο στα πρωτοσέλιδα». Πρόσθεσε ότι «συνασπίστηκαν όλοι εναντίον μας» βλέποντας μια κυβέρνηση «χωρίς προτεραιότητες και κόκκινες γραμμές».

Σχετικά με τις διεργασίες στο Κέντρο, είπε ότι «η προσπάθεια να υπάρξει ένα μεγάλο προοδευτικό κίνημα στο Κέντρο δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει».

Προσθέτει ότι θα παραστεί και αυτός στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Οι προσκλήσεις σε ένα συνέδριο δεν απαντώνται επειδή μας αρέσει ή δεν μας αρέσει η τάδε απόφαση της ηγεσία του. Στο συνέδριο της ΔΗΣΥ θα πάω. Άλλωστε και η κυρία Γεννηματά είχε έρθει στο συνέδριο του Ποταμιού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...