335
Φωτό αρχείου: Ο κ. Τσίπρας καλωσορίζει την κυρία Γεννηματά στο γραφείο του | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Τσίπρας καλεί (ματαίως) το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία το 2018

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 18:35
Φωτό αρχείου: Ο κ. Τσίπρας καλωσορίζει την κυρία Γεννηματά στο γραφείο του
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Τσίπρας καλεί (ματαίως) το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία το 2018

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2017, 18:35

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ, προσκαλώντας το σε συμμαχική κυβέρνηση. Παράλληλα, βέβαια, φροντίζει να εμφανίζεται και επιφυλακτικός αφήνοντας μία αιχμή «για τα προβλήματα που έχει να λύσει» το κόμμα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο η πρότασή του είναι σαφής: συμμαχική κυβέρνηση μετά το τέλος των Μνημονίων, δηλαδή το 2018.

«Θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (το ΠΑΣΟΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των Μνημονίων», σχολίασε ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, που δημοσιεύεται στο φύλλο της Κυριακής.

«Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί», υποστήριξε ο ίδιος.

Κάλεσε, μάλιστα, την Φώφη Γεννηματά να τοποθετηθεί σχετικά με την ατζέντα Μητσοτάκη, ώστε «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».

Πριν καν κυκλοφορήσει η συνέντευξη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να απορρίψει την πρόταση. «Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα, μέσα σε καθεστώς πόλωσης, σε νέα αδιέξοδα, το μοντέλο αυτό -όπως είναι και η σημερινή κυβέρνηση- έχει αποτύχει», τόνισε η ίδια, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνά μέσα από εκλογές. Εμείς δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε ως αντιπολίτευση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο για να υπάρξει λύση και συνεννόηση την επόμενη μέρα», πρόσθεσε.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι προσπαθούν συστηματικά να μετατρέψουν το ΠΑΣΟΚ σε «μαύρο πρόβατο» για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα με το ξέσπασμα της κρίσης και σημείωσε ότι, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προστατεύουν τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή μεταξύ του 2004 και του 2009 από τη διερεύνηση των ευθυνών τους για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν την πλήρη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα μετά το 2015, καθώς παρέλαβαν πλεόνασμα και έναν μικρό πλην θετικό ρυθμό ανάπτυξης», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...