286
Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε κάθε λόγο να χαμογελά για το βήμα που του δόθηκε να αναπτύξει τις θέσεις του μέσα στο Προεδρικό | ΙΝΤΙΜΕnews

«Πυρά» σε Κοτζιά από την αντιπολίτευση για τη «μάχη» του Προεδρικού

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 14:01
Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε κάθε λόγο να χαμογελά για το βήμα που του δόθηκε να αναπτύξει τις θέσεις του μέσα στο Προεδρικό
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Πυρά» σε Κοτζιά από την αντιπολίτευση για τη «μάχη» του Προεδρικού

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 14:01

Τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης που καταλόγισε στο υποργείο Εξωτερικών προχειρότητα και ελλιπέστατη προετοιμασία της επίσκεψης.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, αφού σημείωσαν ότι το κόμμα θα τοποθετηθεί συνολικά για την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωσή της, σχολίαζαν ότι «όσα παρακολουθούμε μέχρι στιγμής δείχνουν ασυγχώρητη προχειρότητα και αδικαιολόγητο έλλειμμα προετοιμασίας εκ μέρους της κυβέρνησης». Υπενθυμίζαν εξάλλου, ότι η ΝΔ «είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει εγκαίρως την επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς το αρνήθηκε».

Επιφυλάξεις αναφορικά με την προετοιμασια της επίσκεψης Ερντογάν εξέφρασε εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ μίλησε για πάρα πολύ κακή προετοιμασία και επέρριψε στον υπουργό των Εξωτερικών την ευθύνη για όσα έγιναν στο Προεδρικό.

Όπως είπε, επειδή ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει μόνος του κάτι τέτοιο, είναι προφανές ότι του ζητήθηκε από το ΥΠΕΞ να αναφερθεί στη Συνθήκη της Λωζάνης κατά τη συνάντηση με τον Ερντογάν. Ο διάλογος όμως που ακολούθησε μπροστά στις κάμερες, παρατήρησε ο κ. Λοβέρδος είχε ως αποτέλεσμα να ακουστούν διεθνώς οι απαράδεκτες θέσεις του τούρκου προέδρου, ενώ ακούστηκε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να αλλάξει και με ερμηνεία της.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε επίσης την επισήμανση του κ. Ερντογάν π ρος τον κ. Παυλόπουλο ότι  «όλα αυτά τα ανοίξατε εσείς», κάνοντας λόγο για αποστομωτική απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τη ΔΗΣΥ, πρόκειται για μία τακτική από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών που τραυματίζει τα εθνικά συμφέροντα και τη εθνική στρατηγική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...