612
Δυνάμεις της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων | Κώτσιαρης Γιάννης / INTIME NEWS

Πόλεμος ανακοινώσεων για τις συγκεντρώσεις σε Εξάρχεια και Κολωνάκι

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 21:27
Δυνάμεις της Αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων
|Κώτσιαρης Γιάννης / INTIME NEWS

Πόλεμος ανακοινώσεων για τις συγκεντρώσεις σε Εξάρχεια και Κολωνάκι

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 21:27

Απαγόρευση κάθε δημόσια υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας στην περιοχή των Εξαρχείων και του Κολωνακίου αποφάσισε για την Πέμπτη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι, για αυτή την ημέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων προγραμμάτιζε συγκέντρωση στα Εξάρχεια, με τον πρόεδρό της πάντως να σημειώνει πως, εάν απαγορευτεί -όπως και έγινε- δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως την 24:00 ώρα της Πέμπτης κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς:

Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.

Για επιβεβαίωση «με τον πλέον επίσημο τρόπο» ότι τα Εξάρχεια «αποτελούν άβατο», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ενώ σημειώνει ότι ο υπουργός Προστασία του Πολίτη Νίκος Τόσκας «αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Επισημαίνει επίσης ότι η απόφαση «είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού».

Η Πειραιώς σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. «Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους», προσθέτει η ΝΔ και συμπληρώνει: «Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης».

Κατά τη ΝΔ «ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα…».

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ότι υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη, εξαπέλυσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στα περί παραίτησης του κ. Τόσκα που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση. «Η ΝΔ θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ως εμπνευστή και διοργανωτή της προβοκάτσιας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το αίτημα για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. «Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής, ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να  μη μιλήσουμε για την  παραπομπή  σε “άλλες εποχές”, όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Γίνεται λόγος για δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, «ο καιροσκοπισμός και  τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, με δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είχε προαναγγείλει την απόφαση αυτή, καθώς σε δηλώσεις του κάλεσε τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής «να ξεκαβαλήσουν το καλάμι». Σημειώνεται ότι η ΠΟΑΣΥ είχε πάρει άδεια από τον δήμο για τη συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ οι αναρχικοί είχαν ανακοινώσει συγκέντρωση στο Κολωνάκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...