411
Στη πρώτη βραδινή... επιδρομή για Πόκεμον δήλωσαν συμμετοχή, μέσω Facebook, τουλάχιστον 5000 άτομα! | Nikos Libertas / SOOC

Πάμε Σύνταγμα για Πόκεμον;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2016, 16:44
Στη πρώτη βραδινή... επιδρομή για Πόκεμον δήλωσαν συμμετοχή, μέσω Facebook, τουλάχιστον 5000 άτομα!
|Nikos Libertas / SOOC

Πάμε Σύνταγμα για Πόκεμον;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2016, 16:44

Μια βόλτα από το Μοναστηράκι ή το Σύνταγμα χθες βράδυ ήταν αρκετή: εκατοντάδες νεαροί περιφέρονταν με το κινητό ανά χείρας αναζητώντας Πόκεμον. Είναι πλέον γεγονός, η πρωτεύουσα διοργάνωσε το πρώτο της Pokemon Go nigh tour!

Τούτο το σαββατόβραδο ήταν η πρώτη συνάντηση των «εκπαιδευτών». Μέσω σελίδας στο Facebook ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι: «Σάββατο, 23 Ιουλίου όλοι οι εκπαιδευτές Πόκεμον μαζευόμαστε Μοναστηράκι για βραδινή επιδρομή», η ορθή-κοφτή ανακοίνωση. Μόνο στη σελίδα στο Facebook δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν 5000 άτομα. Αρα ο συνολικός αριθμός όσων βρέθηκαν χθες βράδυ στις πλατείες δύσκολα υπολογίζεται…

Και αυτή ήταν μόνο οι αρχή, αφού οι παίκτες δήλωσαν πως θα ακολουθήσουν σύντομα κι άλλες παρόμοιες… εξορμήσεις.

Για τους γνωρίζοντες, η πλατεία Συντάγματος έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο PokeStop της πόλης. Είναι, δηλαδή, το μέρος όπου τα Πόκεμον εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα. Στα παγκάκια, στα πεζούλια, δίπλα στα σιντριβάνια.

8
Εικόνες σαν και αυτές θα γίνουν μάλλον καθημερινότητα (Nikos Libertas / SOOC)

Και μπορεί η Nintendo να βρίσκεται πίσω από το κατασκευαστικό κομμάτι του παιχνιδιού, όμως ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι μάλλον η Apple. Αναλυτές της Wall Street Journal εκτιμούν πως η τρέλα του «αθώου» παιχνιδιού Pokemon Go, θα επιφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρεία μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες, επειδή μέσω της εφαρμογής κάθε χρήστης μπορεί να αγοράσει επιπλέον χαρακτηριστικά.

1
Ο καλός… εκπαιδευτής ρίχνει γρήγορα μια Pokeball και καταφέρνει να το πιάσει (Nikos Libertas / SOOC)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ένα πακέτο με 100 PokeCoins κοστίζει 99 σεντς στο κατάστημα εφαρμογών της Apple, αλλά η τιμή μπορεί να αυξηθεί.

3
Τα Πόκεμον εμφανίζονται περισσότερο στα πιο γνωστά ή τα πιο πολυσύχναστα σημεία μιας πόλης (Nikos Libertas / SOOC)

Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως το Pokemon Go φαίνεται πως θα γίνει το δημοφιλέστερο παιχνίδι όλων των εποχών για τα κινητά, αφού ξεπερνά τους 21 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε μέχρι τώρα το εμβληματικό Candy Crash Saga.

5
Τα παιδιά που αγάπησαν τα Pokemon στην πρώτη χρυσή εποχή τους είναι σήμερα από 18 έως 25 χρόνων (Nikos Libertas / SOOC)

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 30 εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν κατεβάσει στο κινητό τους ενώ υπολογίζεται ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια μόνο η Apple θα έχει έσοδα που θα φτάσουν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι παίκτες συνεχίζουν να αφιερώνουν στο παιχνίδι περισσότερο χρόνο από άλλες εφαρμογές, όπως Facebook, Twitter και Instagram.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...