175
Πρόκειται για ένα deal που κρατά από το 1993... | Pinterest

NBA: Πουλήθηκαν οι Ρόκετς έναντι ποσού-ρεκόρ 2,2 δισ. δολαρίων!

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2017, 23:15
Πρόκειται για ένα deal που κρατά από το 1993...
|Pinterest

NBA: Πουλήθηκαν οι Ρόκετς έναντι ποσού-ρεκόρ 2,2 δισ. δολαρίων!

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2017, 23:15

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ «σπάει» το ποσό με το οποίο οι Χιούστον Ρόκετς άλλαξαν χέρια. Το -ιστορικό, για το NBA- «deal» έφτασε στο ύψος των 2,2 δισ. δολαρίων!

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, ο Τίλμαν Φερτίτα είναι ο νέος ιδιοκτήτης, παίρνοντας τη «σκυτάλη» -και την ομάδα των Τζέιμς Χάρντεν, Κρις Πολ- από τον Λέσλι Αλεξάντερ.

Πρόκειται για την πιο ακριβή αγορά ομάδας στην ιστορία του ΝΒΑ, ξεπερνώντας και αυτή των Λος Αντζελες Κλίπερς από τον Στιβ Μπάλμερ, που είχε φτάσει στα δύο δισ. δολάρια.

Ο Φερτίτα ετοιμάζεται να μπει στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ ως ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Ο 60χρονος επιχειρηματίας κατάγεται από το Χιούστον και τα τελευταία χρόνια έχει… εισβάλει στον επιχειρηματικό χώρο των ΗΠΑ.

Είναι ιδιοκτήτης των εστιατορίων Landry’s, ενώ από το 2005 έχει εξαγοράσει τα Golden Nugget Casinos, που είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερτίτα είχε ενδιαφερθεί για τους Ρόκετς και το 1993, με την προσφορά του, εκείνη την εποχή, να ανέρχεται στα 81 εκατ. δολάρια. Τώρα, θα πληρώσει 16 φορές περισσότερα…