301
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει δηλώσεις προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Το θέμα είναι πώς θα φύγουν περισσότεροι πρόσφυγες από την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 16:18
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει δηλώσεις προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Το θέμα είναι πώς θα φύγουν περισσότεροι πρόσφυγες από την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2018, 16:18
Η συζήτηση σήμερα «πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα μας».

Με τη φράση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με την «προθυμία Τσίπρα» να πει «ναι» σε μία διμερή συμφωνία με το Βερολίνο για την επιστροφή προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα, προσφέροντας έτσι σανίδα σωτηρίας στην καγκελάριο Μέρκελ.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι με το προσφυγικό πρόβλημα δοκιμάζεται η ίδια η συνοχή της ΕΕ.

_DIM0510_preview

Για αυτό και, όπως υπογράμμισε, οι οποίες λύσεις δοθούν, πρέπει να είναι ευρωπαϊκές και να στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο πλαίσιο αυτό, πρώτη προτεραιότητα, κατά τον κ. Μητσοτάκη, πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ενωσης, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη.

_DIM0426_preview
Στη φωτογραφία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί, στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ, με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, τον καγκελάριο της Αυστρίας που αναλαμβάνει προσεχώς την προεδρία της ΕΕ/ Γραφείο Τύπου ΝΔ

_DIM0415_preview
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε, τέλος, μεγάλες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015, καθώς επίσης για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου στη χώρα μας καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ, με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά από τα νησιά μας να είναι σήμερα τραγική.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, ο κ. Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής, όταν μιλάμε για το προσφυγικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...