428
«Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο», ήταν η αιχμηρή αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον Πάνο Καμμένο | ΙΝΤΙΜΕnews φωτ. αρχείου

Μητσοτάκης: Εσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό, θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 13:10
«Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο», ήταν η αιχμηρή αναφορά του κ. Μητσοτάκη στον Πάνο Καμμένο
|ΙΝΤΙΜΕnews φωτ. αρχείου

Μητσοτάκης: Εσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό, θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 13:10

Σε υψηλούς τόνους από την αρχή της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, με αφορμή τους χειρισμούς τόσο στο ζήτημα της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ, όσο και έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, με αποκορύφωμα το επεισόδιο στα Ιμια και τις θρασύτατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο και τις «πύρινες» δηλώσεις του στο απώτερο αλλα και το πρόσφατο παρελθόν, για τη Μακεδονία και τα Ιμια. «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην ώρα τους», συμπλήρωσε κάνοντας έμμεση αναφορά στην υπεύθυνη στάση του κόμματός του με το «πάγωμα» της εξεταστικής για τον υπουργό Εθνκής Αμυνας λόγω της αύξησης της έντασης στο Αιγαίο.

Όσον αφορά τα Ίμια και τις προκλητικές δηλώσεις (και ενέργειες) των Τούρκων γύρω από τις βραχονησίδες, ο κ. Μητστοάκης ξεκαθάρισε ότι το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο: «Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα Ίμια είναι ελληνικά. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Και αυτό το λέμε όλοι οι Έλληνες με μία φωνή».

«Δίνουμε τη μάχη ενωμένοι και αποφασισμένοι. Αλλά χωρίς ποτέ να γίνουμε σαν τους συγγραφείς των ανακοινώσεων των υπογείων του Μαξίμου. Ανακοινώσεις που εκδίδονται με το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά χρησιμοποιούν τη γλώσσα των πιο άθλιων τρολς του διαδικτύου», ανέφερε σε άλλο σήμείο της ομιλίας του με αφορμή τις ανακοινώσεις του Μαξίμου για την υπόθεση της Novartis. «Πράγματι υπήρξε υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης τα χρόνια πριν από την κρίση. Αλλά όταν η ΝΔ περιέκοψε δραστικά τη φαρμακευτική δαπάνη, ο κ. Τσίπρας έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις. Πάει πολύ να ενδύεται το μανδύα της κάθαρσης αυτός που πολέμησε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού», ήταν το σχόλιό του για όσα είπε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, ο αρχηγός της ΝΔ -χρησιμοποιώντας εκ νέου τον χαρακτηρισμό «κουκουλοφόροι»- έθεσε ένα αυτονόητο, όπως είπε, ερώτημα:  «Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; ‘H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;»

Σε σχόλιό του για την ομιλία Μητσοτάκη, το Μαξίμου κάνει λόγο για «αμήχανη τοποθέτηση» με την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. «Δεν κατάφερε παρά να ψελλίσει όσα προηγουμένως είχε πει ο κ. Σαμαράς στην παραληρηματική, αλλά αρχηγική του τοποθέτηση», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση και εύχεται στον αρχηγό της ΝΔ «καλά ξεμπερδέματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...