366
Το έργο της κατάσβεσης ήταν πολύ δύσκολο, λόγω ισχυρών ανέμων | inkefalonia.gr

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 23:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/08/2017, 12:20
Το έργο της κατάσβεσης ήταν πολύ δύσκολο, λόγω ισχυρών ανέμων
|inkefalonia.gr

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 23:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/08/2017, 12:20

Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Σιμωτάτα της Κεφαλονίας, εξαιτίας της οποίας κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Επιπλέον απομακρύνθηκαν τουρίστες από καταλύματα στα Λουρδάτα. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους του οικισμού επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα πέρασε τη νύχτα από τις αυλές των σπιτιών των οικισμών, όπου δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες να σωθούν οι κατοικίες.

Το πρωί η κατάσταση ήταν καλύτερη και ως το μεσημέρι τα μέτωπα ήταν όλα υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου και αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από δύο ελικόπτερα.

Για την κατάσβεση επιχειρούν στο έδαφος 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από 12 άτομα. Τα πέντε από τα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων μεταφέρθηκαν τη νύχτα από τη Δυτική Ελλάδα, με πλοίο από την Κυλλήνη.

Νωρίτερα, πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η φωτιά, σύμφωνα με το www.inkefalonia.gr, ήταν πολύ κοντά σε σπίτια και κατευθυνόταν προς την παραλία του Λουρδά προς το ακρωτήρι. Η Τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο. Επρόκειτο για μία «δύσκολη στιγμή», σύμφωνα και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρέθηκε στις εστίες των πυρκαγιών.

Οπως αναφέρουν οι αρχές, τις τελευταίες πέντε ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές που σε συνδυασμό με τις φωτιές στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τη 01:00 τη νύχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ αντιμετωπίζεται από 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Εην τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Από την πλευρά του ο δήμαρχος αφού τον ενημέρωσε, τον ευχαρίστησε για το άμεσο ενδιαφέρον του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...