484
Ο Στέλιος Παππάς κατά την παραλαβή της διοίκησης του ΟΑΣΘ στις αρχές Αυγούστου | ΙΝΤΙΜΕnews

Στέλιος Παππάς: «Δεν είμαι ο πατέρας του Νίκου αλλά η… καλύτερη επιλογή για τον ΟΑΣΘ»

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2017, 11:06
Ο Στέλιος Παππάς κατά την παραλαβή της διοίκησης του ΟΑΣΘ στις αρχές Αυγούστου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στέλιος Παππάς: «Δεν είμαι ο πατέρας του Νίκου αλλά η… καλύτερη επιλογή για τον ΟΑΣΘ»

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2017, 11:06

Στην κριτική που δέχθηκε ο ίδιος και η κυβέρνηση για το διορισμό του στη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) απάντησε ο Στέλιος Παππάς, με το επιχείρημα ότι, παρά τις όποιες αντιδράσεις, ήταν αδιαμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή για τη θέση του επικεφαλής της νέας διοίκησης του Οργανισμού!

Αστεία πράγματα, είπε κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις σε βάρος του, για να συμπληρώσει:
«Αυτή τη δουλειά την έχουν αναλάβει δύο πρόεδροι, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ και ο πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου» (σ.σ. εννοώντας τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον εαυτό του). «Νομίζω ήμουν μία πολύ καλή επιλογή και με εχέγγυα (…) Εγώ δεν είμαι πατέρας του Νίκου (σ.σ. του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής), είμαι ο γιος του Μπαρμπανίκου», έσπευσε να επισημάνει, απαντώντας στα «πυρά» περί οικογενειοκρατίας.  «Ξέρετε τι σημαίνει Μπαρμπανίκος;», ρώτησε τους οικοδεσπότες της εκπομπής που τον κοιτούσαν άναυδοι.

Ο Στέλιος Παππάς υπογράμμισε ότι «ο ΟΑΣΘ ήταν πλήρως απαξιωμένος. Χρωστά σε όποιον μίλαγε ελληνικά. Υπήρχαν μεγάλες ατασθαλίες, τα χρέη υπερβαίνουν τα 50 εκατ. και προσπαθεί να τα ρυθμίσει με το δημόσιο και τις τράπεζες. Δεν υπήρχε άλλη λύση από την εκκαθάριση», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπήρχε άλλη λύση από την εκκαθάριση», επέμεινε. «Ο Οργανισμός ήταν απαξιωμένος, εργαζόμενοι μας είπαν ότι ντρέπονταν να λένε πως δουλεύουν εκεί. Ο ΟΑΣΘ χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά. Προχτές είχαμε επικοινωνία με τράπεζες για διακανονισμό, με ΙΚΑ για διακανονισμό κι αυτά που σας είπα είναι περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το πρόβλημα του ΟΑΣΘ είναι δομικό και υπάρχει από την ίδρυσή του, ενώ έκανε λόγο για όργιο ατασθαλιών μέσω σχεδίου: «Εκ της ΚΥΑ που υπάρχει το κατατεθέν κεφάλαιο από μετόχους ήταν 20 εκατομμυρίων ευρώ, και κάθε χρόνο υπάρχουν εγγυημένα 16 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη. Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Τι θα γίνει με αυτή την ιστορία; Υπάρχει ιδιώτης που να κερδίζει 80% εγγυημένα; Ολα αυτά ήταν προυπολογισμένα από πριν. Δεν ήταν λάθος, ήταν σχέδιο. Στα έξοδα ήταν υπολογισμένο και το κέρδος. Ήταν ατασθαλίες μέσω σχεδίου… Κανονικά απαγορεύεται εργαζόμενοι να έχουν σχέση είτε σε διοικητικά συμβούλια είτε σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με τον Οργανισμό».

Ωστόσο, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως για να μιλήσει για συνολικά ποσά πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα που είναι σε εξέλιξη. «Παράλληλα με την έρευνα που γίνεται στον Οργανισμό πρέπει να τον κάνουμε να δουλέψει, δεν φταίνε ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε ο κόσμος της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης έτσι. Γι’αυτό και ο ΟΑΣΘ θα εκκαθαριστεί. Δεν γίνεται να μη συμβεί αυτό. Να ξεκαθαρίσουν όλα. Υπήρχαν αποσβέσεις 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ψάχνω να τα βρω στα αποθεματικά τίποτα, μήπως αυξήθηκε η περιουσία του Οργανισμού… τίποτα. Ουσιαστικά ο ΟΑΣΘ ήταν μέσα και οι μέτοχοι τα οικονομούσανε», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Η συνέντευξη του Στέλιου Παππά στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για τον ΟΑΣΘ και το χαρακτηριστικό απόσπασμα για την επιλογή του στη θέση του επικεφαλής του Οργανισμού:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...