319
Η αναμνηστική φωτογραφία γενεθλίων του Σταύρου Θεοδωράκη με τους συνεργάτες του στη Σεβαστουπόλεως. |

Γιατί ο Σταύρος γιορτάζει τα γενέθλιά του δύο φορές

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 14:03
Η αναμνηστική φωτογραφία γενεθλίων του Σταύρου Θεοδωράκη με τους συνεργάτες του στη Σεβαστουπόλεως.
|

Γιατί ο Σταύρος γιορτάζει τα γενέθλιά του δύο φορές

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2017, 14:03

Λένε ότι τα 50 είναι σταθμός για τη ζωή ενός άνδρα. Και αυτό προφανώς ισχύει υπό προϋποθέσεις, μπορεί να προσθέσει κανείς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συμπλήρωσε χθες τα 54 και, νωρίς το πρωί, με μια συναισθηματική ανάρτηση στο Facebook, περιέγραψε τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η ημέρα.

Αφού διηγήθηκε δύο, τρία περιστατικά από τη ζωή του, από αυτά που έλεγαν στην οικογένειά του ή θυμάται ο ίδιος, συνέδεσε τα γενέθλιά του με τα τρία τελευταία χρόνια και τη δημιουργία του Ποταμιού. Η ανάρτηση συνοδευόταν από μια φωτογραφία της κρητικιάς φωτογράφου και φίλης του Ολυμπίας Κρασαγάκη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαθανατισμένος απέναντι σε μια γλυκιά γιαγιά που πλέκει, κάτω από τις πολύχρωμες γλάστρες μιας αυλής. Ξυπόλητος και χαλαρός.

Και το κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία έκλεινε με μια φράση: «Τα γενέθλιά μου θα τα γιορτάσω στις 11 του Μάρτη, στη γιορτή για τα τρία χρόνια από την ίδρυση του Ποταμιού».

Ωστόσο οι συνεργάτες του Σταύρου δεν μπορούσαν να αφήσουν τη χθεσινή μέρα να περάσει έτσι, χωρίς ευχές, χωρίς δώρα, χωρίς να πουν στον επικεφαλής «χρόνια πολλά».

Σε ελάχιστο χρόνο διοργανώθηκε στη Σεβαστουπόλεως, στα γραφεία του Ποταμιού, μια γιορτή. Μια γιορτή που ξεκίνησε γύρω στις 3:30 το μεσημέρι. Με τον Σταύρο να δέχεται ευχάριστα τις ευχές, από φίλους, εθελοντές και τους βουλευτές  που έφτασαν εκεί και δοκίμασαν όλα τα καλούδια που συγκεντρώθηκαν στο κόκκινο τραπέζι. Για όποιον ξέρει τα γραφεία καταλαβαίνει τον «χώρο υποδοχής» πριν από το γραφείο Τύπου και το γραφείο του επικεφαλής.

Από τυρί, χαλβά, ελιές και χουρμάδες, έως σουβλάκια, μπιφτέκια και σαλάτες: ήταν ένα τραπέζι – μπουφέ κατά την ελληνική – για όλα τα γούστα.

Ο Σταύρος έσβησε τα κεράκια μιας τούρτας που δεν περιείχε αυγά και ζάχαρη αλλά στέβια και έγραφε: «Όσα χιλιόμετρα κι αν κάνεις πάντα θα βγαίνεις πρώτος». Και όπως λένε οι συνεργάτες του ο Θεοδωράκης δεν το βάζει κάτω. Δηλώνει αποφασισμένος να το επιβεβαιώσει. Και συνιστούν υπομονή, καταρχάς μέχρι τις 11 του Μάρτη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...