433
Ο οσκαρικός ηθοποιός στο Λονδίνο, για την πρεμιέρα της ταινίας «Criminal», τον περασμένο Απρίλιο | Anthony Harvey/Getty Images

Ο Κέβιν Κόστνερ κυνηγά την κινεζική εταιρεία που τον έκλεψε

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2016, 11:32
Ο οσκαρικός ηθοποιός στο Λονδίνο, για την πρεμιέρα της ταινίας «Criminal», τον περασμένο Απρίλιο
|Anthony Harvey/Getty Images

Ο Κέβιν Κόστνερ κυνηγά την κινεζική εταιρεία που τον έκλεψε

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2016, 11:32

Το όνομα ενός χολιγουντιανού σταρ -που τυχαίνει να έχει δύο Οσκαρ, να παίζει πού και πού στο Μπρόντγουεϊ και να είναι και παραγωγός και σκηνοθέτης- σε μία κινεζική κινηματογραφική παραγωγή φέρνει πολύ χρήμα και μεγάλες προοπτικές. Γι’ αυτό και η κινεζική εταιρεία παραγωγών Kylin Pictures υπέγραψε μία τεράστια συμφωνία τον Απρίλιο με την εταιρεία του Κέβιν Κόστνερ, Treehouse, καθώς και με την Beacon Films, για την παραγωγή της ταινίας «Shanghai Sojourners». Της κόστισε βέβαια: 3 εκατ. δολάρια θα έπαιρναν συνολικά ο Κόστνερ και ο Αρμιαν Μπέρνσταϊν (Beacon) για την παραγωγή. Αλλο ένα εκατομμύριο μπροστά. Ασφαλώς θα τους αναλογούσε και ένα σημαντικό μερίδιο από τα κέρδη της ταινίας.

Ολα ωραία και καλά. Η Kylin προώθησε την ταινία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάη το περασμένο καλοκαίρι και βασικά το όνομα του Κόστνερ και της Treehouse. Οι επενδύσεις, όπως είχε σωστά προβλέψει, ήρθαν. Αλλά τα σχέδια της Kylin ήταν ακόμη πιο φιλόδοξα. Γιατί να δώσει και τρία εκατομμύρια με τόσα έξοδα μπροστά της; Είχε ήδη αποφασίσει ότι θα απέλυε το μεγάλο (πολυέξοδο) όνομα Κόσνερ και την εταιρεία του από την παραγωγή. Αλλά οι υπεύθυνοι περίμεναν μέχρι τον Αύγουστο να τον ενημερώσουν, δηλαδή μετά το φεστιβάλ.

Με άλλα λόγια η Kylin Pictures έκανε κατάχρηση του ονόματος Κόστνερ. Τον εκμεταλλεύτηκε για να πουλήσει την ταινία στο φεστιβάλ κι ύστερα τον απομάκρυνε από το πρότζεκτ χωρίς να τον πληρώσει!

Ασφαλώς ο αμερικανός ηθοποιός δεν έχει ανάγκη αυτά τα τρία εκατομμύρια. Αλλά γιατί να εκμεταλλεύονται το όνομά του; Μάλιστα, καθώς η συμφωνία προέβλεπε ότι οι ενάγοντες έπρεπε να αναθεωρήσουν το σενάριο και να κάνουν επιδιορθώσεις, ο Κόστνερ είχε ήδη γράψει τις πρώτες 104 σελίδες όταν του ζήτησε η Kylin να σταματήσει! Επομένως έκαναν κατάχρηση και του χρόνου του. Και είχε πληρωθεί μόλις 150.000 δολάρια όταν αποφάσισε την παύση του η εταιρεία. Την Τρίτη, λοιπόν, ο ταλαντούχος ηθοποιός κατέθεσε μήνυση (θα τη βρείτε εδώ) κατά της εταιρείας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελες για παράβαση συμβολαίου και για απάτη.

Ζητεί τα 3,85 εκατ. δολάρια που του είχαν υποσχεθεί. Επίσης σε περίπτωση που τελικά γίνει η παραγωγή, ο Κόστνερ και η εταιρεία του θέλουν να τους αποδοθούν τα εύσημα και να λάβουν τα κέρδη που τους αναλογούν. «Δεν μπορούμε να συζητήσουμε το ζήτημα στην παρούσα συγκυρία, αλλά ευχαρίστως θα κάνουμε μία δήλωση όταν ολοκληρωθεί η μήνυση», ανακοίνωσε η Kylin Pictures. Κάποιος πιο καχύποπτος θα έλεγε ότι ακόμη και όλο αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Τώρα άκουσε και ο υπόλοιπος κόσμος για την ταινία «Shanghai Sojourners». Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα σε μία κινέζα γυναίκα και έναν εβραίο άνδρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η γυναίκα τον βοηθά να γλιτώσει από τους Ναζί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...