706
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πώς σκότωσαν τον μαφιόζο «Μπούμπη» στους Αγίους Αναργύρους

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 07:42
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πώς σκότωσαν τον μαφιόζο «Μπούμπη» στους Αγίους Αναργύρους

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2018, 07:42

Μαφιόζικη εκτέλεση, με χαρακτηριστικά παρόμοια με άλλες το τελευταίο διάστημα και θύμα με βαρύ «βιογραφικό στον χώρο της νύχτας και του εγκλήματος, ήταν αυτή του Γιώργου Λίτσα ή Μπου» ή «Μπούμπη» που δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στους Αγίους Αναργύρους.

Ο Λίτσας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, εξέπνευσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μπράβων της νύχτας που πιθανόν σχετίζεται με τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι δράστες είχαν στήσει γύρω στις 21:30 ενέδρα θανάτου στο θύμα κοντά στο σπίτι του και τον «γάζωσαν» μέσα στο αυτοκίνητό του. Το θύμα βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Τριπόλεως κοντά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν βρεθεί τουλάχιστον δέκα κάλυκες από όπλο των 7,62 χιλιοστών, πιθανόν καλάσνικοφ, ενώ το θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον οκτώ σφαίρες.

Μαφιόζική εκτέλεση

Η ενέδρα θανάτου του Λίτσα είχε στηθεί έξω από το σπίτι του 45χρονου.

Τουλάχιστον δύο ή, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τρία ή τέσσερα, άτομα φαίνεται πλησίασαν μέσα σε αυτοκίνητο, με τον δολοφόνο να ανοίγει πυρ με καλάσνικοφ, την ώρα που ο Λίτσας έμπαινε στο ΙΧ αυτοκίνητο του μάρκας Smart.

Στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί βρήκαν 11 κάλυκες από Καλάσνικοφ. Το θύμα έχει δεχτεί πολλές σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς έγινε η δολοφονία, καθώς, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες, ενώ δεν έχει βρεθεί κάποιος που να είδε την σκηνή.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλες τις πιθανότητες για το κίνητρο της δολοφονίας. Μεταξύ αυτών είναι η σχέση με τη δολοφονία του Στεφανάκου, καθώς και με αυτή του Βασίλη Γρίβα, πριν από ένα χρόνο έξω από το δημοτικό σχολείο όπου είχε αφήσει τον γιο του στον Γέρακα. Για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν με ασφάλεια σε σχέση της δολοφονίας του Λίτσα με τις άλλες δύο.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ κυκλοφορούν φήμες για τουλάχιστον δύο ακόμα ανοιχτά συμβόλαια θανάτου.

Ποιος ήταν ο «Μπούμπη»

Ο Λίτσας ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη στο χώρο της νύχτας, όπου δραστηριοποιούνταν από τη δεκαετία του ’90, κυρίως στην περιοχή του Πειραιά.

Με τον Γρίβα ήταν στενοί συνεργάτες από την αρχή της «καριέρας» τους, αλλά στην πορεία χάλασαν οι σχέσεις του. Με τον Βασίλη Στεφανάκο φέρονταν να ανήκουν πάντα σε αντίπαλες ομάδες. Τελευταία ο Λίτσας φέρεται ότι είχε «συμμαχήσει» με αντίπαλο του Στεφανάκου, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές.

Ο Λίτσας είχε κατηγορηθεί για δύο μεγάλες ληστείες, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά όπου είχε δολοφονηθεί ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος και στην Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου το 2010 όπου οι δράστες είχαν διαφύγει με ταχύπλοο.

litsas
Το θύμα είχε απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές

Σε βάρος του είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας και τον Φεβρουάριο του 2016, στους Αγίους Αναργύρους. Αν και οι δράστες είχαν «γαζώσει» καφενείο, στο οποίοι ήταν σε εξέλιξη γιορτή, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, ο Λίτσας δεν είχε τραυματιστεί.

Τον Ιούνιο του 2015 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13,5 ετών. Η καταδίκη που αφορούσε τη δράση μίας από τις συμμορίες «νονών της νύχτας» – συνολικά 217 άτομα – η οποία είχε αναδειχθεί τον Φεβρουάριο του 2011 ύστερα από διετή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην ίδια εγκληματική οργάνωση ήταν και ο Βασίλης Γρίβας.

Με τον Γρίβα ήταν στενοί συνεργάτες από την αρχή της «καριέρας» τους, αλλά στην πορεία χάλασαν οι σχέσεις του. Με τον Βασίλη Στεφανάκο φέρονταν να ανήκουν πάντα σε αντίπαλες ομάδες. Τελευταία ο Λίτσας φέρεται ότι είχε «συμμαχήσει» με αντίπαλο του Στεφανάκου, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές.

Στην απόφαση, προσθέτει το tovima.gr, είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν είχε πληρώσει ο 45χρονος και έτσι αναζητείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις Αρχές. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για αυτή την υπόθεση ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν η έκδοση της απόφασης.

Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν και άλλες αναφορές για σχέδια επίθεσης εναντίον του 45χρονου και των συνεργών του που δεν υλοποιήθηκαν. Ομως το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν φέρεται να είχε κυρίαρχο ρόλο στα κυκλώματα της νύχτας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...