426
Το σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, στη λεωφόρο Αθηνών 42, στο Χαϊδάρι | INTIMEnews/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δολοφόνησαν τον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 19:48
Το σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, στη λεωφόρο Αθηνών 42, στο Χαϊδάρι
|INTIMEnews/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δολοφόνησαν τον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 19:48

Δολοφονική επίθεση με θύμα τον Βασίλη Στεφανάκο, 57 ετών, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στον χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Το σημείο της δολοφονίας είχε αποκλειστεί από την Αστυνομία ενώ είχε μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που ερευνά την υπόθεση.

Ταυτόχρονα, γίνονταν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ï Âáóßëçò ÓôåöáíÜêïò ïäçãåßôáé áðü áóôõíïìéêïýò óôá äéêáôÞñéá ôçò ðñþçí ó÷ïëÞò Åõåëðßäùí, ÔåôÜñôç 23 Éáíïõáñßïõ 2008.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Επίσης, είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου, το 2000, και είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου.

Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές ο διάσημος έγκλειστος, φερόταν από την Αστυνομία να έχει «ρόλο» πίσω από εναέριες αποδράσεις, δολοφονίες, ενώ συνδέθηκε από τους αστυνομικούς με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Χριστόδουλο Ξηρό και το σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος» που περιλάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών με αυτοσχέδιο «κανόνι».

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, απέδιδαν στον Βασίλη Στεφανάκο «βοήθεια» στις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013 από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» και του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στην Κουβέλα Στυλίδας, την οποία ανέλαβε η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη», χωρίς όμως να έχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις τους. Στην κηδεία του άτυχου αρχιφύλακα, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε στείλει στεφάνι.

Ο Βασίλης Στεφανάκος (φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ/ΜΠΕ
Ο Βασίλης Στεφανάκος (φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η απρόσμενη αλλά και αναμενόμενη αποφυλάκιση του Βασίλη Στεφανάκου είχε προκαλέσει ανησυχία στους επικεφαλής των αστυνομικών αρχών, καθώς ο μέχρι πρότινος βαρυποινίτης είχε  πολλά ανοικτά μέτωπα με άλλες, αλλά αντίπαλες, σκληρές φυσιογνωμίες της ελληνικής μαφίας.

Οταν έγινε αποφυλάκισή του Στεφανάκου τον Αύγουστο του 2016  οι αστυνομικοί επισήμαιναν πως σχετικά πρόσφατα έχει αποφυλακιστεί  και ο φερόμενος «αρχηγός της Ελευσίνας» με τον οποίο είχαν… ανοικτούς λογαριασμούς.

Ο Βασίλης Στεφανάκος προσφάτως είχε απασχολήσει την  κοινή γνώμη, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ενεπλάκη σε ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Και οι δύο πλευρές είχαν διαψεύσει το περιστατικό και έκαναν λόγο περί λεκτικής αψιμαχίας για ασήμαντη αφορμή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...