426
Οι δημοσκοπήσεις οδηγούν κυβέρνηση και ΝΔ σε αντιπαράθεση | Alexandros Michailidis / SOOC

Στο ΕΣΡ η ΝΔ για την επίκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ γκάλοπ «άγνωστης εταιρείας»

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2017, 23:21
Οι δημοσκοπήσεις οδηγούν κυβέρνηση και ΝΔ σε αντιπαράθεση | Alexandros Michailidis / SOOC

Στο ΕΣΡ η ΝΔ για την επίκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ γκάλοπ «άγνωστης εταιρείας»

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2017, 23:21

Σε σφοδρή αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι οδηγούνται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, μετά το «non paper» του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «κατάρρευση του δημοσκοπικού αφηγήματος της ΝΔ».

Στο non paper που εξέδωσε η Κουμουνδούρου επικαλείται στοιχεία δημοσκόπησης εταιρείας εκτός συστήματος πιστοποίησης.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ το βράδυ της Δευτέρας, κύκλοι της Πειραιώς τόνιζαν πως το κόμμα προσφεύγει στο ΕΣΡ προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προπαγάνδα.

«Η παρέα του Μεγάρου Μαξίμου, για μεγάλο διάστημα κατήγγειλε συλλήβδην τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Τώρα βγάζει non paper χρησιμοποιώντας στοιχεία μιας άγνωστης εταιρείας εκτός συστήματος πιστοποίησης, εκτός ΣΕΔΕΑ, εκτός οποιουδήποτε ελέγχου, χωρίς καμία παρουσία και εκπροσώπηση. Η προπαγάνδα τους δεν έχει όρια. Η Νέα Δημοκρατία αύριο προσφεύγει στο ΕΣΡ» σημείωσαν οι κύκλοι της Πειραιώς.

Ολα ξεκίνησαν όταν από την Κουμουνδούρου θριαμβολόγησαν για «κατάρρευση» του αφηγήματος της ΝΔ βασιζόμενοι σε μια δημοσκόπηση της άγνωστης εταιρείας Common View, σύμφωνα με την οποία μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα του Κοινωνικού Κράτους με ποσοστό 39,6% έναντι 30,7% μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, ενώ η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα των «Εργασιακών σχέσεων-Ανεργίας» με ποσοστό 34,5% σε σχέση με 24,3% μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ. Αυτά ανέφερε non paper της Κουμουνδούρου η οποία για μια ακόμη φορά επιστράτευσε τα «ευρήματα» της Common View, που πρόσφατα είχε ισχυριστεί ότι η διαφορά αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους (με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24% και τη ΝΔ στο 27%)

Σε αυτό προσθέστε τα αποτελέσματα έρευνας της ΚΑΠΑ Research, σύμφωνα με την οποία στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί μεν το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,1 μονάδες (22,7 % έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά παρατηρείται κάμψη της δυναμικής της, και αύξηση αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην προηγούμενη μέτρηση του Ιουνίου η διαφορά ήταν 7 μονάδες (ΝΔ 23,2%, ΣΥΡΙΖΑ 16,2%).

Οπως όμως επισήμαναν από τη ΝΔ, αυτό που δεν «φωτίζεται» επαρκώς, είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι «μετοχές» της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είχαν ανέβει, εξ αιτίας των καλών λόγων και των ανοιγμάτων του γάλλου προέδρου και των θετικών εντυπώσεων που είχαν δημιουργηθεί από το γαλλικό επενδυτικό ενδιαφέρον και την εντυπωσιακή φίλο-επιχειρηματική και φίλο-ευρωπαϊκή στροφή του κ. Τσίπρα και το «αφήγημά» του υπέρ της προσέλκυσης επενδύσεων, με το χαρακτηριστικό… «αγοράστε Ελλάδα, η οποία διψά για επενδύσεις»! Μόλις λίγα 24ωρα μετά την αναχώρηση Μακρόν, έσκασαν το Eldorado, το Ελληνικό, η Fraport και το φιάσκο με την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...